23948sdkhjf

0204: Dørgiganten Vest-Wood vælger

Artikel fra Træ og Industri februar 2004

0204: Dørgiganten Vest-Wood vælger produktkonfigurator

Med valget af WM-datas løsning til produktkonfigurering får 200 sælgere i en af Euro-pas store producenter af døre et redskab til at sikre fejlfri konfiguration af produkter. Samtidig opnår Vest-Wood en mere effektiv administration og hurtigere gennemløbstid på varer.

Den danske virksomhed Vest-Wood er blandt Europas største producenter af indvendige og udvendige dørløsninger. Med en produktion af både standarddøre til byggemarkeder og tøm-merhandler og specialdøre til byggeprojekter har virksomheden et meget stort antal varer i mange forskellige varianter.

Målene og kravene til vores døre kan variere fra dør til dør. For eksempel kan der være særli-ge krav til døre i hospitalsbygninger med hensyn til brandsikring og lyd - eller specielle øn-sker til døre ved rum til fx røntgenoptagelser. Med en produktkonfigurering sikrer vi, at vi kan anvende fælles varemodeller til at skabe vores mange produkter og bevare overblikket, siger koncerndirektør Jens Bach Mortensen hos Vest-Wood.

Samtidig hjælper vi vores 200 sælgere i Europa til at skabe validitet, når ordrerne registreres. Hvis en kunde fx ønsker en branddør med glas, er der regler for hvor stort glasset må være. Disse regler lægges ind i konfiguratoren, så vi sikrer, at kunden får en dør, der både opfylder de lovmæssige krav og vores standarder til kvalitet. Med større sikkerhed skaber vi også hur-tigere gennemløbstider på vores varer.

Med 13 nordeuropæiske produktionsenheder opnår Vest-Wood tillige en ensartet og fælles varestruktur, hvilket betyder, at kommunikationen bliver mere effektiv, fordi medarbejderne nu forholder sig til præcis den samme information.

Integration var afgørende
Vest-Wood undersøgte en række leverandørers bud på en konfigurator, før valget faldt på WM-datas Easy Creator til konfigurering og generering af varer og styklister. Produktet har været på markedet i tre år.

Vi valgte WM-datas løsning, fordi den er udviklet til Microsoft Axapta, som er vores kom-mende fælles ERP-system for koncernen. Når konfiguratoren er integreret, kan vi hurtigt ska-be en mere effektiv administration. Samtidig mener vi, at WM-datas konfigurator giver os de bedste fremadrettede muligheder, siger Jens Bach Mortensen og fortsætter:

Før den endelige konfigurator er driftsklar, skal vi igennem en analyse- og udviklingsopgave, hvor Easy Creator tilpasses og udvikles, så den præcist løser vores krav til konfigurering. Denne udviklingsopgave skal foregå i tæt samarbejde mellem vores egne specialister og kon-sulenter fra WM-data. Der vil således ikke forventes nogen synlig ændring for sælgerstaben, før ved udgangen af 2004, idet implementeringen også skal koordineres med Vest-Woods aktiviteter i forbindelse med indførelsen af Axapta.

Vest-Wood er i gang med at indføre en af Europas største Axapta-løsninger med 600 brugere i Norden, Estland og Tyskland. WM-data leverer ERP-systemet, så Vest-Wood har allerede erfaringer med at samarbejde med WM-data.

WM-datas konsulenter har et godt kendskab til vores forretningsgange, hvilket betyder, at vi hurtigt kan omsætte investeringerne i it-systemer til forretningsmæssige fordele. Vi har gode erfaringer med WM-data, hvilket vi forventer fortsætter, når produktkonfiguratoren indføres.

Grafisk illustration af døre
Alle varer kan vises som tegninger, når konfiguratoren kombineres med Microsofts visuelle værktøjer. Tegningerne kan både bruges i Vest-Woods produktion som tekniske tegninger og til kunden som målfaste tegninger, der viser kunden nøjagtigt, hvordan produktet er konfigu-reret og ser ud.

Vi kan give vores kunder en bedre service, når de kan få en præcis tegning af de bestilte varer. Kunderne kan anvende tegninger til at kontrollere ordren og i deres videre konstruktion og arkitektoniske arbejde, siger Jens Bach Mortensen og fortsætter:

I et længere perspektiv undersøger vi mulighederne for, at kunderne selv kan konfigurere de-res produkter. Det vil være en yderligere service over for vores kunder. Vores første opgave er dog at indføre konfiguratoren og høste gevinsterne i form af bedre administration, færre fejl og kortere gennemløbstider.
KHA

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064