23948sdkhjf

0304: Pæne fremtidsudsigter for byggeriet

Artikel fra Træ og Industri marts 2004
- Fremtidsudsigterne er altså ikke så bedrøvelige, som nogle ønsker at gøre dem.
Sådan lød det blandt andet, da Jørgen S. Hansen, formand for Trælasthandlerunionen - TUN, aflagde formandsberetning på TUNs generalforsamling den 5. februar i Nyborg. TUN repræsenterer godt 400 tømmerhandler, byggemarkeder, kæder etc. med en samlet omsætning på næsten 23 milliarder kroner årligt.

Formanden byggede blandt andet sin forsigtige optimisme på den kommunalreform, der trænger sig på.
- Med Strukturkommissionens betænkning har politikerne fået et solidt fundament for en omfattende og tiltrængt reform af den kommunale struktur. Byggevarehandelen vil vinde på en kommunalreform, fordi der bliver større offentlig effektivitet, mere offentlig-privat samarbejde og på sigt lavere skatter, mente Jørgen S. Hansen. Han understregede, at fart er en vigtig faktor i hele forløbet.

- Det er afgørende, at det bliver en hurtig proces, og at man ikke trækker tingene i langdrag, sagde Jørgen S. Hansen, der håbede at se en ny kommune- og regionsopdeling være på plads fra 2006.
- Danmark har brug for en ny kommunal struktur med færre og større enheder, der kan matche det servicebehov, som befolkningen og virksomhederne har brug for. Vi skal samtidig have større effektivitet, så vi kan få bedre service for pengene og lavere skatter på sigt, lød ønsket fra TUN-formanden.

Andre punkter på plussiden er ifølge TUN-formanden boligbyggeriet, der stormer frem.
- Initiativerne i sidste års boligpakke, som blev vedtaget i forbindelse med Finansloven 2003, er med til at øge boligbyggeriet. I de første tre kvartaler af 2003 er boligbyggeriet ifølge Danmarks Statistik forøget med 27 procent i forhold til året før.
Også det støttede boligbyggeri går frem. Det skyldes blandt andet fremrykkede investeringer fra regeringens side. Det bidrog positivt til byggeaktiviteten i andet halvår 2003 – en stor del af aktivitetsvirkningen ventes dog først udmøntet i 2004, fortalte Jørgen S. Hansen.

Til gengæld er erhvervsbyggeriet gået markant tilbage – opgørelser peger på cirka 10 procent tilbage i 2003. Der er ikke udsigt til markant bedring på området i 2004, erkendte Jørgen S. Hansen.
- Men jeg er overbevist om, at TUNs medlemmer inden for det næste års tid vil opleve vækst og fremgang. Der mangler fortsat boliger og institutioner, og der er god efterspørgsel efter reparation og modernisering af eksisterende byggeri, konstaterede formanden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063