23948sdkhjf

0604 Kurser og konferencer: Ny kort lærlingeuddannelse

Artikel i Træ og Industri Juni 2004

0604 Kurser og konferencer: Ny kort lærlingeuddannelse som Produktionsassistent til træ- og møbelindustrien

Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Træindustriens Uddannelsesudvalg (TU) har ved at undersøge virksomhederne inden for træ- og møbelindustrien fundet, at der er opstået et behov for medar-bejdere der har kvalifikationer tilpasset til de virksomheder der har specialiseret sig i bestemte produkter, men kan naturligvis også anvendes i virksomheder der er knapt så specialiserede.

Dette er blandt andet baggrunden for, at der er udviklet en ny kort lærlingeud-dannelse på 2 år, hvor lærlingen bliver udlært som Produktionsassistent inden for:
• Døre og vinduer eller
• Massivtræsmøbler eller
• Plademøbler

Reglerne for Produktionsassistentuddannelsen er de samme som for andre lær-lingeuddannelser idet :

• Virksomheden skal være godkendt af uddannelsesudvalget. Virksomheder der er godkendt til at uddanne maskinsnedkere er automatisk godkendt til at uddanne produktionsassistenter.

• Der er en prøvetid på 3 måneder.

• Der udbetales lærlingeløn i praktiktiden. Under skoleopholdene med refusion fra AER.

• Der indgås en uddannelsesaftale mellem lærling og virksomhed.

Skolerne der udbyder uddannelsen er følgende:

Skive Tekniske Skole
Roskilde Tekniske Skole
Vejle Tekniske Skole
CEU Herning
Svendborg Erhvervsskole

Information til 600 virksomheder
Skoleperioderne er i det første år 20 ugers grundforløb og 6 ugers hovedforløb. Andet år er der 10 ugers hovedforløb hvor der blandt andet aflægges eksamen i de to valgte specialfag.

Med støtte fra Træets Uddannelsesfond har udvalget fremstillet en pjece som omhandler uddannelsen, og hvori der kan læses om uddannelsens indhold. Pje-cen er udsendt til alle ca. 600 virksomheder der på nuværende tidspunkt er god-kendt til at uddanne maskinsnedkere - samt til andre interessenter.

Pjecen omhandler også uddannelsen Træoperatør som Snedkerfagets Fællesud-valg (SFU) har udviklet og er ansvarlig for, så ønskes oplysninger herom skal henvendelsen rettes til SFU tlf. 72 16 01 87.

Oplysninger om Produktionsassistent uddannelsen og/eller rekvirering af pjecen - som også kan ses på http://www.tu.dk - kan ske til TU’s sekretariat, Træets Uddan-nelser, Fredericiagade 15 B, 1310 København K, tlf. 70 20 86 30 eller fax 70 20 86 40.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065