23948sdkhjf

0604: Møbel til en kendt dansker "Tegn det ultimative toiletmøbel"

Artikel i Træ og Industri Juni 2004
Redigeret Kaj Hansen Træ og Industri

Således lød opgaven fra Foreningen Dansk Møbelindustri til en række nutidige danske møbeldesignere, som i år er inviteret til at designe et møbel til en kendt dansker. Konkurrencen afholdes for tredje år i træk, men for første gang har opgaven været bundet – altså møblets kategori har været givet.

Dette hænger utvivlsomt sammen med det faktum, at den kendte dansker i år er Renée Toft Simonsen. En kvinde som i sin tid fik status som en af de første ”supermodeller”, hvis skønhed gjorde hen til en international berømthed, og hvis ansigt prydede forsiden på alverdens førende modemagasiner.

Siden har Renée imidlertid vist sig som en langt mere facetteret person og en kvinde, hvis talenter rækker langt ud over den ydre fremtoning. Hun har succes som psykolog, børnebogsforfatter og familiemenneske.

Men som vi kan se i dag – Renée er stadig smuk, og at hun skal være modtageren af en ”genopdagelse/genfortolkning” af det traditionelle kvindelige toiletmøbel er således ganske naturligt.

Netop skønhed har således været et gennemgående tema i de 5 indsendte forslag – både som instrumenter til frembringelse af skønheden, men også skønhed i deres egen udformning og håndværksmæssige finish, konstaterede juryens formand Lensgreve Preben Ahlefeldt-Laurvig da resultatet af konkurrencen blev afsløret.
´
De fem forslag var:

• Metamorfose
Design: Lotte Olesen og Peter Kristiansen
Udført af PGH Møbelsnedkeri


• Hello Gorgeous
Design: Louise Campbell
Udført af Hay CPH.


• Ritz
Design: Mia Gammelgaard og Ehlen Johansson
Udført af Louis Poulsen A/S


• Renée
Design: Hanne Kjærholm
Udført af PP Møbler ApS


• Skønhed med Indhold
Design: Lise og Hans Isbrand
Udført af Getama A/S


Blandt 5 fremragende, forskellige og spændende bud på det klassiske toiletmøbel, har det ikke været nemt for juryen at kåre en vinder, sagde juryens formand videre.
Men det handler om skønhed, og juryen måtte således spørge sig selv: ”Er der ét møbel som er skønnere end de andre”?

Og Hanne Kjærholms sorte ”Beauty Box” er så smuk i al sin enkelhed, at juryens valg i år er faldet på den. Formanden begrundede valget som følger:

Begrundelse:
Det har sin egen klare logik, at et møbel dedikeret til kvindens dyrkelse af sin skønhed, selv er skønt at beskue. Og det er Hanne Kjærholms ”Renée”.

Det er et super feminint og meget personligt møbel, som gendigter det klassiske toiletmøbel men med øje for tidens behov for fleksibilitet og ikke mindst med med en formidabel æstetisk sans.

Den smukke, sorte lakoverflade lader ikke beskueren i tvivl om, at der er tale om noget eksklusivt, men understreger samtidig sammen med formen, at der er tale om noget privat. En box til kvinden som indimellem har brug for et eksil, et tilflugtssted hvor mand og børn ingen adgang har.

Og når hun åbner sin box, mødes hun af delikat snedkerkunst, elegant materialevalg og praktisk funktion.

Boxen optager ikke megen plads, især hvis den betragtes som et selvstændigt møbel, men om den placeres på det tilhørende stativ eller ej, så vil den nemt finde sin rette plads i hjemmet, og hurtigt vinde en stor plads i ejerens hjerte.

Hanne Kjærholm beskriver selv sit møbel således:
”stå og sidde
træ og stål
blankt og mat
sort og rødt
duftende flaconer
- et møbel for skønheden”.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078