23948sdkhjf

Den danske Burmakomité opfordrer til stop for import af teaktræ fra Burma

Den danske Burmakomite har offentliggjort en rapport om stigende dansk import af teaktræ fra Burma/Myanmar (www.burmateak.dk), hvori man opfordrer danske forbrugere til at fravælge teak og danske træimportører til at udfase teak fra Burma.
Kilde: Træ og Industri, Juni 2004.

Den danske Burmakomite har offentliggjort en rapport om stigende dansk import af teaktræ fra Burma/Myanmar ( www.burmateak.dk) , hvori man opfordrer danske forbrugere til at fravælge teak og danske træimportører til at udfase teak fra Burma.

DLH har løbende informeret om sin politik vedr. Burmateak på www.dlh-group.dk . DLH fastlagde i 2002 et loft for de samlede indkøb – som er et fald på 10% i forhold til 2001 - og dette niveau er overholdt i 2003 og vil blive holdt i 2004. Overholdelsen af niveauet er aftalt med DLH’s større aktionærer. Samtidig har DLH haft en stigende omsætning med plantageteak, som er et alternativ til Burmateak. Vi skal understrege, at DLH ikke overtræder nogle internationale konventioner ved af indkøbe teak, og teaken eksporteres med alle de fornødne dokumenter.

DLH har ikke ændret sin holdning til Burmateak efter den seneste rapport, og DLH foretrækker stadig dialog fremfor boykot. En generel embargo vil med stor sandsynlighed få utilsigtede virkninger for den fattigste del af befolkningen, hvoraf mange er afhængige af skovsektoren. DLH har ikke set dokumentation for at tvangsarbejde bruges på skovdistrikterne hvor teaken fældes, hvorimod der er dokumentation for tvangsarbejde i forbindelse med militærforlægninger i randområderne af Burma.

Selvom DLH ikke er enig med Burmakomiteen i dens anbefalinger, ser vi det som noget positivt, at man på ny sætter problemstillingen til debat med rapporten og med mediernes dækning skaber et bedre grundlag for forbrugernes stillingtagen, - for reelt er det forbrugerne som skal beslutte, hvor meget teaktræ som skal importeres til Danmark.

DLH’s holdning til Burma er ikke statisk, og vi vil vurdere udviklingen i Burma løbende i relation til DLH’s indkøb af teak, sammen med vore interessenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173