23948sdkhjf

PEFC klar til nye lovkrav

For langt de fleste certificerede virksomheder vil EU’s tømmerforordning kun medføre ganske få ændringer.
Den 3. marts træder EU’s tømmerforordning i kraft. En ny lovgivning som har til formål at forhindre ulovlige hugst af træ, ved at gøre det ulovligt at bringe ulovligt fældet træ på markedet i EU. Dermed forvandles det moralske ansvar, som tidligere har ligget hos de virksomheder der handler med træ og træprodukter, til egentlig lovgivning.

PEFC har arbejdet på højtryk for at finde ud af, hvad de nye krav reelt betyder i praksis, og hvilke ændringer af sporbarhedsstandarden som er nødvendig for, at en PEFC certificering kan leve op til kravene til due diligence i forordningen.

Det har resulteret i, at PEFC har revideret sin sporbarhedsstandard, og for langt de fleste PEFC-certificerede virksomheder vil loven medføre ganske få ekstra rutiner. For andre ligger der dog et lidt større arbejde og indførelse af nye rutiner for at sikre, at systemet er godt nok.

Hos PEFC Danmark forklarer Tanja Blindbæk Olsen, at forskellen ligger i, om man i dag anvender en procentbaseret metode eller fysisk adskillelse.

I en PEFC-certificeret virksomhed, der i dag anvender den procentbaserede metode, er man allerede vant til at fortage en risiko-vurdering for den del af råmaterialet, der ikke er certificeret. Her vil de nye krav ikke være omfattende at inkludere. Anvendes i dag den fysiske adskillelse, hvor der ikke er krav et supplerende due diligence-system, skal der nu indføres dette for den del af virksomhedens indkøb, som ikke er omfattet af certificeringen.

PEFC har udarbejdet nedenstående skema, der viser, hvilke tiltag man som virksomhed skal gennemføre i forhold til en eksisterende certificering for, at en PEFC-certificering kan anvendes som due diligencesystem:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081