23948sdkhjf

To "verdensnyheder" hos Front-Z A/S

Onsdag den 19. maj 2004 kunne Front-Z i Herning ved et åbent hus arrangement præsentere to ”verdensnyheder”.
Kilde: Træ og Industri, Juni 2004.

Onsdag den 19. maj 2004 kunne Front-Z i Herning ved et åbent hus arrangement præsentere to ”verdensnyheder”. For det første kunne virksomheden præsentere et Termofac anlæg samt indvidelse af en ny afdeling for overfladebehandling på ikke mindre end 1.300 kvadratmeter samt et nyt lakeringsanlæg med en højovn med en kapacitet på op til 1.500 skabslåger ad gangen.

Front-Z der beskæftiger 20 medarbejdere er totalleverandør af malede MDF-låger og komponenter til køkken- inventar og møbelindustrien i størrelsesorden fra 100 til 10.000 stk.
Virksomheden der råder over et samlet produktionsareal på 3.000 kvadratmeter arbejder løbende på at optimere og udvikle virksomhedens produktionsapparat. Dette var baggrunden for at man hos Front-Z kunne præsentere ikke mindre end to ”verdensnyheder” på én gang, nemlig et Termoface anlæg og en højovn uden kæder.

Termoface anlæg

Termoface eller som det nu hedder i daglig tale ”termoglatning” er en proces, der borteliminerer tidligere kendte problemer med både tids- og materialekrævende efterbearbejdning af profiler i MDF- plader. Systemet erstatter den ofte tidskrævende og i praksis næste umulige pudseopgave af profiler og kanter i MDF. Det består i sin enkelthed af et nøjagtigt tilpasset profilværktøj, der ved høje temperatyrer smelter harpiks og andre bindemidler i MDF pladen til en glat og lukket overflade, der ikke skal efterbearbejdes, men er klar til maling eller lakering.

Dette nye anlæg giver ifølge Henrik Linneberg fra Front-Z en besparelse på helt op til 50 procent i bearbejdningen. Herudover er der tale om et betydeligt bedre arbejdsmiljø i forhold til støv.

Processen giver en stærkere overflade og en bedre forsejling i forhold fugtindtrængning.
Systemet der kan påbygges på for eksempel en eksisterende dobbelttapper, men fås også som nye CNC-maskiner er udviklet og patenteret hos de tyske virksomheder MARKA og WENDT i et samarbejde med Holz Institut. Efter en lang udviklings- og testperiode har systemet været i industriel anvendelse i mere end 2 år.
Anlægget hos Front-Z er det første som er leveret i Danmark.

Lakering og højovn
Som den anden nyhed kunne Front-Z præsentere en hel ny lakeringsafdeling med et lakeringsanlæg afsluttende med en højovn der er den 7. som til dato er leveret på verdensplan og den første ifølge Henrik Linneberg af sin art i Danmark.

Højovnen der har en kapacitet på mellem 1.000 og 1.500 låger ad gangen er et kædefrit anlæg med 59 hylder. Dette giver en særdeles stor kapacitet på et forholdsvist lille gulvareal ( ca. 6,50 x 8.00 m). Den totale længde på det samlede antal hylder udgør ikke mindre end 325 meter.
Højovnen, der er særdeles energibesparende, er den 7. ovn, som er leveret på verdensplan og den første af sin art i Danmark.

Eksport til Polen
Hos Front-Z har man udover produktion af låger og skuffeforstykker samt specielle komponenter til køkken- og møbelindustrien også en del lønarbejde af CNC forarbejdede produkter.

Tro det eller ej, men virksomheden har blandt andet en del lønarbejde i fyrtræ til for eksempel Polen.
Efter forabejdningen hos Front-Z sendes produkterne med lastvogne direkte til Polen. Bag dette projekt står en dansk producent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078