23948sdkhjf

Synspunkt: Hvad med portbranchen?

Regeringens vækstplan indeholder ny fradragsordning for boligrenovering, men hvorfor omfatter tilskuddet endnu engang ikke portbranchen?
Det spørgsmål stiller den administrerende direktør Jan Rahbek, fra en af Danmarks største portleverandører, Hörmann Danmark AS, til Erhvervs- og vækstministeren Annette Vilhelmsen.

- Planen er, at boligejeren skal renovere mere energirigtigt. Derfor forekommer det os ulogisk, hvorfor regeringen ikke inkluderer udskiftning af porte til private i tilskudsordningen, siger Jan Rahbek.

- På linie med døre og vinduer er garageporte én af boligens kilder til varmetab, fordi porten giver direkte adgang til fri luft. Hos de mange, som har opvarmet garagen, opstår et varmespild, når porten er dårligt isoleret, er utæt eller meget lang tid om at åbne op og lukke i, fortæller Jan Rahbek og fortsætter:

- I rigtig mange garager over hele landet sidder en 10 eller 20 år gammel, uisoleret eller dårligt isoleret port. Nye porte med bedre isolering og ekstra termorammer kan mindske varmetabet gennem porten over 50 procent og mindske varmeregningen med ca. 1.000 kr. om året. Det, mener vi, er blot nogle af grundene til, at porten skal med i ordningen, siger Jan Rahbek.

Ikke en del af boligen
Hörmann har allerede spurgt SKAT og det officielle svar på spørgsmålet er, at garagen ikke er en del af boligen. Til det siger Jan Rahbek:

- Man skal skelne mellem en carport og en garage. En carport er ofte placeret i afstand til huset med fire stolper og et tag. En garage er tæt knyttet til huset, i mange tilfælde med en indgangsdør direkte fra huset og ud i garagen. Mange husejere benytter meget ofte garagen som et ekstra praktisk rum til hobbyting, værksted, havemøbler, sko m.m.

- Garagen er ligesom resten af huset opvarmet – ofte med en el-varmer, der trækker på husstandens samlede strømforsyning og dermed samme elregning for husejeren, slutter Jan Rahbek.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097