Stor sengeproducent med faldende omsætning og minus på driften
Seng har i dette regnskabsår haft en omsætning på 192,5 mio. kr., og det svarer til en behersket omsætningstilbagegang på 14,5 mio. kr. i forhold til foregående regnskabsår. 207 mio. kr. omsatte virksomheden for i 2021/2022.
Seng har haft flere omkostninger ved at drive sengeforretning, end den har haft indtægter ved at sælge senge. Driftsresultatet før skat og finansielle poster er på negative 5,7 mio. kr. i det regnskabsår, som Seng afsluttede ved udgangen af august. Af omsætningen udgør driftsunderskuddet dog kun knap 3 pct. Sidste år havde Seng et positivt driftsresultat på 9,6 mio. kr.
Sengetid er et datterselskab af Seng, og lægger man denne forretning til, ser resultatet knapt så godt ud. 307,8 mio. kr. omsatte Seng og Sengetid for tilsammen i 22/23, men tabet var 61 mio. kr., og dette tab udgør næsten 20 pct. af den samlede omsætning for de to sengeforretninger.
Hanne Bjerre Vorre er administrerende direktør (CEO) for Seng, og hun betragter resultatet som værende forventet.
- Anden halvdel af finansåret har været præget af positive tal for omsætningen på trods af ekstra omkostninger i forbindelse med vores navneskifte, men det har ikke kunnet kompensere helt for de udfordringer, der prægede markedet i første halvår, siger Hanne Bang Vorre.
- Årets resultat var derfor forventet set i lyset af inflationen, de stigende renter, høje energipriser osv. Vi glæder os over at udviklingen nu er vendt, og at kunderne har taget godt imod vores nye navn og visuelle identitet, uddyber hun.
Jävla svenskar
Uden at opgive detaljerede regnskabstal fortæller direktøren, at det i øjeblikket er en omkostningstung affære at drive sengeforretning på den anden side af Øresund.
- I Sverige har vi brugt ressourcer på at udrulle vores koncept til alle butikker, ligesom vi har overtaget tre svenske franchisebutikker og indlemmet dem i konceptet. Det er omkostningstungt, men vi går ikke på kompromis med at have det rigtige koncept i alle vores butikker, siger Hanne Bang Vorre.
Samtidig peger direktøren på, at svenskerne er ramt af høje renter og stigende inflation, og det tilsammen får svenskernes rådighedsbeløb til at skrumpe. Sengedirektøren er dog stadig fortrøstningsfuld, hvad angår svenskerne.
- Vi har stadig troen på det svenske marked og vil fortsat investere i vores svenske forretning, slutter Hanne Bang Vorre.