23948sdkhjf

Rihanna er et godt samtaleemne

Front-Z-direktør Henrik Linneberg mener ikke, det er et tilfælde, at Herning Kommune atter er med helt i front på DI’s liste over landets bedste erhvervskommuner.
Herning Kommune er den næst bedste kommune at være erhvervsdrivende i – kun overgået af nabokommunen Ikast-Brande.

Det viser en netop offentliggjort undersøgelse fra DI, som siden 2010 har taget temperaturen på det lokale erhvervsklima i Danmark. I øvrigt med tre andenpladser og en enkelt førsteplads (i 2012) til Herning Kommune som resultat.

Og det er ingen tilfældighed, mener Henrik Linneberg, der er direktør i Front-Z, som ligger i Snejbjerg få kilometer vest for Herning.

- Vi har en god dialog med myndighederne, som altid har vist en stor forståelse for os. Det kan være de store ting – som når vi har ønsket at udvide produktionen – eller de mindre ting, som når vi er blevet kåret som Gazelle-virksomhed og den næste dag har modtaget blomster med en håndskrevet lykønskning fra borgmesteren, siger han til Wood Supply.

Kunder forundrede over lyserød by
Det vakte tidligere på ugen stor debat, da DR valgte Refshaleøen i Københavns Havn som vært for det internationale melodi grand prix foran netop Herning, men Hedens Hovedstad har tidligere vist, at byen formår at trække stjerner fra den musikalske verdenselite til på egen hånd.

Således har kunstnere som Rihanna, George Michael, Britney Spears, Prince, Kylie Minogue, Justin Bieber, Roger Waters, Eric Clapton og Red Hot Chili Peppers optrådt i Jyske Bank Boxen, siden popfænomenet Lady Gaga ”tog mødommen” på kulturarenaen i oktober 2010.

Og selv om der kan være langt fra sidstnævntes ekstravagante sceneshow til Front-Z’s højglanslakerede låger, så hjælper stjernestøvet alligevel det lokale erhvervsliv med at indgå aftaler med internationale kunder.

- Både Messecenter Herning og Boxen er gode trækplastre for folk udefra, som også giver os noget at snakke om med kunderne. Hvis en verdensstjerne som Rihanna lige har været forbi, er det jo noget, de også kan relatere til, siger Henrik Linneberg, hvis kunder primært er de store køkken- og badekoncerner fra det nordlige Europa.

Så mens Herning Kommune altså bidrager med en stor grad af forståelse og vilje til samarbejde over for det lokale erhvervsliv, så hjælper de kulturelle kræfter i kommunen også til. Det førte blandt andet til en morsom oplevelse sidste forår, da Henrik Linneberg og Front-Z var i dialog med en gruppe engelske kunder.

- På et tidspunkt havde vi nogle kunder fra London på besøg, som undrende spurgte, hvorfor alting i Herning var lyserødt. Vi svarede, at det var fordi, der blev kørt Giro d’Italia i byen, og så måbede de og var ret imponerede, fordi de bare regnede med, at Herning var en lille og ubetydelig by ude på landet, siger Henrik Linneberg med et smil om Hernings værtsskab for starten af det italienske cykelløb i maj 2012.

Læs hele DI’s undersøgelse af det lokale erhvervsklima 2013 her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083