23948sdkhjf

Familieejer vender tomlen op til regeringsforslag: - Det kan flå en virksomhed helt fra hinanden

Carl Hansen & Søn står overfor et generationsskifte i 2025 

Det skal være billigere for familieejede virksomheder at give faklen videre til næste generation. 

Sådan lød en af hovedpunkterne i den erhvervspakke, som regeringen præsenterede tidligere på måneden, hvor man altså blandt andet lagde op til at sænke den såkaldte generationsskifteskat fra 15 til 10 procent. 

Hos Carl Hansen & Søn, hvor Knud Erik Hansen lige nu sidder på direktørposten som tredje generation, står man over for et generationsskifte sent i 2025, når sønnen Morten Mai Hansen vender hjem fra det store udland for at føre familieforetagendet videre. 

Selve den juridiske overdragelse af ejerandelene skete dog allerede i 2020 - umiddelbart før den daværende S-regering satte afgiften op til de nuværende 15 procent. 

Derfor har regeringens oplæg til en nedsat generationsskifteskat da heller ikke den store praktiske betydning for Carl Hansen & Søn. 

- Men vi var glade for, at vi fik det ordnet på det tidspunkt, siger han til Wood Supply, og fortsætter: 

- For med det nuværende niveau kan det flå en virksomhed helt fra hinanden.

- De familieejede virksomheder er anderledes end dem, der hører under en kapitalfond eller lignende Knud Erik Hansen, direktør, Carl Hansen & Søn

- Det skal vi passe på 

Det skortede bestemt ikke på pæne ord om de familieejede virksomheder og deres betydning for Danmark, da Lars Løkke Rasmussen (V), tog ordet på pressemødet. 

- De er hovedmotoren i den vækst og velstand, der gør det danske velfærdssamfund muligt, lød de bevingede ord fra udenrigsministeren. Og her giver Knud Erik Hansen give politikeren ret. 

- De familieejede virksomheder er anderledes end dem, der hører under en kapitalfond eller lignende. Der er tale om vidt forskellige måder at køre virksomhed på, og så kan man tænke om det, hvad man vil, men fra medarbejdernes synspunkt, tror jeg faktisk, det er en fordel, at vi har så mange familieejede virksomheder, som vi har. Det skal vi passe på, og det lader jo også til at være det, regeringen gerne vil, siger han til Wood Supply. 

Carl Hansen præsenterede tidligere på måneden sit første underskudsregnskab i 17 år. I den forbindelse understregede Knud Erik Hansen, at man havde prioriteret at "holde gang i hjulene" på bekostning af bundlinjen blandt andet for at fastholde så mange medarbejdere som muligt. 

- Vi har mange mennesker ansat og mange familier, der er involveret i vores foretagende både, faglærte, ufaglærte og dem, der har med møblerne at gøre og dem, der ikke har. Vores medarbejdere er en stor ressource, som vi ikke vil opgive, udtalte Knud Erik Hansen i den forbindelse. 

De små grå

Selvom generationsskiftet hos Carl Hansen & Søn officielt sker i 2025, så kommer Knud Erik Hansen til at hjælpe til i en glidende overgang, men når først tøjlerne er overdraget helt til sønnen, forventer direktøren, at "holde de små grå kørende" udenfor Carl Hansen & Søn.

- Jeg kigger nok ind i at blive arbejdende bestyrelsesformand rundt omkring. Jeg vil i hvert fald blive ved med at lave noget, der interesserer mig - uanset om det så bliver at holde foredrag eller skrive en bog. 

Regner du med en bestyrelsespost hos Carl Hansen & Søn?

- Nej, ikke nødvendigvis. Jeg vil selvfølgelig hjælpe min søn, hvis han har brug for rådgivning, men ellers regner jeg med at bringe den - i al beskedenhed - store erfaring, jeg har opbygget, i spil andre steder. 

- Jeg synes, der er mange bankfolk og advokater i bestyrelserne rundt omkring. Der mangler i mine øjne nogle forretningsfolk, som kan tage positive beslutninger, siger han til Wood Supply. 

Knud Erik Hansen overtog direktørposten fra sin storebror, Jørgen Gerner Hansen, i 2002. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063