23948sdkhjf

Ny lejer indtager ikoniske bygninger efter Paustian-konkurs

Da møbelhuset Paustian Aarhus i slutningen af sidste år gik konkurs - og startede en turbulent tid for Paustian - efterlod virksomheden en ikonisk Aarhus-bygning uden lejer. 

Det Meulengrachtske Palæ på Lille Torv i Aarhus - i folkemunde Det Hvide Palæ - har været hjemsted for en lang række skiftende forretninger i stueetagen, og på de øvrige etager har der hovedsageligt været kontorer og lejligheder. I 2016 fik ejendommen Illums Bolighus som domicillejer, og i 2019 overtog Paustian. 

I kølvandet på konkursen blev bygningen, der ejes af den aarhusianske ejendomsudvikler Jørn Tækker, sat til salg for 210 mio. kr.

Det er imidlertid ikke en køber, men en lejer, der rykker ind i stueetagen i de fornemme rammer. 

Ifølge Århus Stiftstidende er det Matas, der flytter til adressen, hvilket også bekræftes af detailgigantens kendte striber, der i øjeblikket pryder vinduerne i bygningen og skjuler den igangværende ombygning. 

Matas får råderet over 270 kvadratmeter i stueetagen, og i ligheden med to af kædens andre Aarhus-butikker skal den nye også være hjemsted for kædens "Life koncept". Konceptet, der blev indført i 2020, skulle give kunderne en mere skræddersyet oplevelse i butikkerne - og tale til deres sanser.

Derfor var de ikoniske bygninger et oplagt valg, lyder det fra Gitte Glyngby Pingel, der er salgsdirektør i Matas.

- Vi synes jo, at det er en smuk bygning, og kan godt at se en Matas i den. Så det er helt klart også en del af det, men det handler også om placering. Det er vigtigt for os, at vi har den rigtige placering i byen. Samtidig har det været et ønske for os at få en større butik i den ende af byen, siger hun til Århus Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109