23948sdkhjf

Furncom konkurs – for anden gang på 1½ år

Trods forsøg med ny strategi lykkedes det ikke at genrejse det tidligere Finercentralen Horsens efter flytningen til Bording.
Ovenpå en konkurs i foråret 2012 sadlede Furncom om fra at være traditionel underleverandør af komponenter og færdigvarer til køkken, kontor og butik for i stedet at indtage en funktion som strategisk samarbejdspartner.

Torben Kristensen, indehaver siden 2008, flyttede virksomheden fra Horsens til Bording, hvor en ændret virksomhedsstruktur betød færre medarbejdere og udfasning af selvstændig produktion. Fokus blev lagt på partnerskaber, hvor Furncom skulle stå for tegning, prototyper, salg og styring af ordrer.

Det efterfølgende regnskabsår sluttede med et underskud på 2,79 mio. kr. som følge af engangsomkostninger på 2,85 mio. kr.; herunder løn og gager til overtagne medarbejdere, nedtagning og etablering samt tab på debitortilgodehavende fra det gamle Furncom A/S.

Som følge af underskuddet gik Furncom ind til regnskabsåret 2012/13 med en negativ egenkapital på knap 2,8 mio. kr. – ifølge årsrapporten med forventning om at reetablere kapitalen ved egen indtjening i løbet af 2-3 år. En forudsætning for planen var dog samtidig, at ” kapitalforhold og likviditet afklares positivt med selskabets pengeinstitut ”.

Furncom ApS blev taget under konkursbehandling den 6. september 2013 ved Skifteretten i Herning. Det har ikke været muligt for Wood Supply at få kontakt til hverken kurator eller indehaver Torben Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.128