23948sdkhjf

Elementfabrik på udfordrende opgave

Taasinge Elementer måtte bringe hele sin faglighed i spil, da virksomheden skulle levere træelementer til et nyt GIS-anlæg ved Vejen. Bygningen er nu klar til indvielse.
Det danske elforsyningsnet gennemgår i øjeblikket en gennemgribende renovering og fornyelse. Den 20. september indvier Energinet.dk et nyt GIS-anlæg ved Vejen, hvor arealkrævende friluftsstationer erstattes af komprimerede anlæg i bygninger med en stærk identitet, designet af arkitektfirmaet C.F. Møller.

I forbindelse med etableringen og udformningen af pilotprojektet har Taasinge Elementer haft en stor andel i den endelige konstruktionsfase af byggeriet. Designet af bygningens specielle konstruktion er blevet modelleret i 3D. Det har været nødvendigt for dels at imødekomme arkitekternes specielle designkoncept med de mange skæve vinkler og for dels at sikre en høj præcision og små tolerancer i de færdige komponenter.

- Det har været en spændende og udfordrende opgave, hvor vi virkelig har fået lov til at sætte vores faglighed i spil. Designkonceptet er udviklet af arkitektfirmaet C.F. Møller, og vi har arbejdet med modeller i forskellige målestokke for at sikre os, at bygningens avancerede geometri ikke kom til at spænde ben for husets avancerede og højteknologiske installationer, fortæller Kenneth Lindberg Pedersen, der er ansvarlig for 3D-projekteringen hos Taasinge Elementer.

Modeller i flere størrelser
Det er den ydre skal, der får bygningen til at adskille sig fra en standardhal og giver den en stærk visuel identitet. Det specielle design, opbygningen samt monteringen af de karakteristiske 12 meter høje ’gæller’ på bygningens facader får bygningen til at fremstå som én stor foldekonstruktion med et meget varieret lysindfald og et helt specielt indkig til det karakteristiske GIS-anlæg i bygningens hjerte.

Taasinge Elementer har leveret ca. 1.400 m² shedtagselementer, ca. 600 m² gavlelementer og ca. 1.600 m² ’gæller’ til projektet.

- Der har været mange hensyn at tage i processen. Den meget tunge og komplekse geometri af gællerne krævede, at vi udformede modeller i størrelsen 1:15 og igen 1:5. Et valg, der forlængede processen og krævede tid, men også en beslutning, der gjorde, at projektet lykkedes for alle parter, forklarer divisionsdirektør Lauritz Rasmussen.

Bygningen er opført af Jorton med C.F. Møller som arkitekt. Rådgiver for Energinet.dk er DK-2 Bygherrerådgivning, mens Kærsgaard & Andersen har stået for detailprojekteringen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093