23948sdkhjf

Kendt fra TV: Mutebox taber millioner

De økonomiske problemer hos Paustian går ud over Mutebox, der er kendt fra Løvens Hule

Mutebox kommer ud af seneste regnskabsår med et underskud på 3,5 mio. kr. på bundlinjen.

Det viser seneste regnskab fra den danske designvirksomhed, som fremstiller lydtætte bokse til møder og telefonsamtaler. Dermed har virksomheden tabt 8,6. mio. kr. siden 2022.

Resultatet anses ikke for tilfredsstillende og er langt fra de forventninger, der var til regnskabsåret.

- Vi er bevidste om, at markedet er svært lige nu, men vi ser stadig et stort potentiale for vores produkter, udtaler Inge Marie Hjort, der er konstitueret adm. direktør.

Mutebox er i gang med at udvide forretningen til Tyskland og Storbritannien, og underskuddet kommer som konsekvens af investeringen i de nye markeder.

- Vores strategiske satsninger i blandt andet Tyskland og Storbritannien understøtter vores ambitioner om langsigtet vækst og en sund forretning på sigt.

Som følge af det negative resultat er egenkapitalen blevet reduceret. Ejerkredsen har eftergivet gæld og tilført midler, så egenkapitalen ender på 766.000 kr. Ledelsen vurderer, at det er tilstrækkeligt for at sikre sund drift i det nuværende regnskabsår.

Wood Supply har kontaktet Mutebox for en kommentar til den nuværende situation, men det har ikke været muligt at komme igennem til Inge Marie Hjort. 

Taber penge på Paustian

Mutebox bliver også negativt påvirket af møbel- og designhuset Paustians økonomiske problemer.

Wood Supply kom tidligere på året i besiddelse af listen over kreditorer, som til sammen har mere end syv mio. kr. til gode. Mutebox står 1,3 mio. kr. af disse, og i pressemeddelelsen oplyser Mutebox, at der er reserveret en post på 1 mio. kr. i forbindelse med et debitortab.

Paustian befinder sig lige nu i en rekonstruktion, der skal videreføre designhuset.

Mutebox blev stiftet af Jonas Kjemtrup i 2019. Kort tid efter sikrede startup'en sig en investering på 400.000 kr. fra Jesper Buch i Løvens Hule. Jesper Buch er dog siden blev købt ud af selskabet Bjerrum Nielsen.

Bjerrum Nielsen ejer omkring 60 procent af Mutebox. Jonas Kjemtrup ejer stadig omkring 25 procent, mens medstifter Thomas Keller ejer 15 procent.

Før sommeren trak adm. direktør og medstifter Jonas Kjemtrup sig. I stedet blev driftsdirektør Inge Marie Hjort indsat som adm. direktør. Mutebox er i gang med at afsøge markedet for en permanent afløser.

Mutebox er generelt i gang med en større udskiftning af ledelsen. Marketingsdirektør Christian Toft Bach har netop meddelt sin afgang, hvilket du kan læse mere om her

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.767