23948sdkhjf

Tre Jysk-medarbejdere har mistet livet under krigen i Ukraine

Over to års krig i Ukraine har undervejs kostet tre Jysk-ansatte livet. 

Det beretter Lars Larsen Group-kæden i en pressemeddelelse i anledningen af, at Jysk torsdag åbnede butik nummer 100 i det krigshærgede land - og samtidig markerede 20 års-jubilæum i Ukraine. 

Butik nummer 100 åbnede torsdag morgen i Chernivtsi i det sydvestlige Ukraine.

Jysk i Ukraine

  • Af Jysks 880 ukrainske medarbejdere er 70 blevet indkaldt til værnepligt. 
  • Tre har på tragisk vis mistet livet i krigen. 
  • Som en del af støtten til den ukrainske Jysk-organisation, betaler Jysk fuld løn til medarbejdere, der er sendt i krig, og donerer møbler og andet tilbehør til boligen til medarbejdere, der har mistet deres hjem på grund af krigen. 
  • Desuden har Jysk doneret 11 mio. kr. til blandt andet krigsveteraner og velgørenhedsorganisationer i landet. 
  • Jysk lukkede sine 13 butikker i Rusland og forlod landet permanent i marts 2022 på grund af invasionen af Ukraine.
  • Butik nummer 100 åbnede i Chernivtsi i det sydvestlige Ukraine torsdag 3. oktober 2024. 
  • Siden februar 2022 har Jysk åbnet 20 nye butikker, opgraderet 17 eksisterende butikker til 3.0-butikskonceptet og genopbygget seks butikker, der var beskadigede eller ødelagte af russiske bomber

Kilde: Jysk

- Vi er stolte af at nå disse to vigtige milepæle for JYSK i Ukraine og især for den standhaftighed, som vores ukrainske kolleger viser. Vi tror på, at der er en fremtid for Ukraine, og vi vil gerne støtte genopbygningen landet ved blandt andet at sikre lokale jobmuligheder. Vi ser meget frem til at kunne fejre vores milepæle i landet med vores kolleger efter krigen, udtaler Rami Jensen, adm. direktør i Jysk, i pressemeddelelsen. 

Detailkæden har omtrent 880 ansatte i Ukraine, og siden Ruslands invasion af landet i februar 2022 har prioriteterne for Jysk ændret sig markant. 

I stedet for salgstal og indtjening er førsteprioriteten de Jysk-ansattes sikkerhed, understreger kæden. Det sker ved, at butikkerne lukkes i tilfælde af luftangreb, og at medarbejderne har adgang til beskyttelsesrum. 

- Vi tror på vores ukrainske landeorganisation, og vi investerer i en langsigtet tilstedeværelse i Ukraine. Men i øjeblikket kommer omsætning og indtjening i anden række i forhold til vores medarbejdere og deres sikkerhed i denne her tragiske situation i landet, udtaler Rami Jensen og tilføjer: 

- Vi har tillid til, at de ved bedst, hvad der er muligt i Ukraine, og hvad der er det rigtige at gøre. Vi er meget imponerede over deres vilje til at fortsætte med at ekspandere og deres hårde arbejde og dedikation til Jysk. 

Jysk trak sig i marts 2022 helt ud af Rusland og lukkede sine 13 butikker som følge af landets invasion af Ukraine. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063