23948sdkhjf

Fremtidens møbelmagere anno 2013

Designere, snedkere, møbelpolstrere, fotografer og mediegrafikere er igen i år gået sammen om at skabe fremtidens møbelklassikere i "Skud på Stammen".
I år er temaet ”globalisering” og 19 danske toneangivende designerne har tegnet deres bud på, hvordan et møbel ser ud i en globaliseret verden. Det er sjette gang nydesignede snedkermøbler, fotos og udstillingsbog ser dagens lys.

Et innovativt samarbejde
Skud på Stammen har i år fået vokseværk. Det skyldes ikke mindst, at KTS’ snedkerafdeling i år modtog den prestigefyldte Finn Juhls Arkitekturpris – netop på baggrund af dette projekt, som år efter år udfordrer og fornyer de danske møbeltraditioner.

28 snedkerlærlinge og nyuddannede snedkere, heriblandt to møbelpolstrere og fire tyske snedkerlærlinge fra Hamborg, har givet møblerne fysisk form på en fire uger lang workshop på Københavns Tekniske Skole (KTS), hvorefter KTS’ fotografelever har foreviget projektet og skolens mediegrafikerelever har skabt bogen ”Skud på Stammen 2013”.

- Skud på Stammen er et fantastisk projekt, helt i tidens ånd, hvor åben innovation og værdiskabelse via samarbejder med eksterne er omdrejningspunktet. Københavns Tekniske Skoles projekt er en god mulighed for både designere og møbelsnedkerelever til at udvikle deres talent, fordi det tætte samarbejde skaber gode rammer for videndeling og nyskabelse, udtaler en af de 19 designere, Kristina Nielsen.

Særudstillinger i efteråret
For tredje år i træk kan møbler, fotos og bog findes på særudstillingen ”Skud på Stammen 2013” på kunstmuset Trapholt fra den 10. oktober 2013 og frem til den 2. januar 2014. Der er desuden i år en københavnerudstilling af Skud på Stammen i lejede lokaler hos Kunstforeningen Gl. Strand fra den 18. – 22. november 2013.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093