23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Næsten al dansk træimport er certificeret

En undersøgelse fra Dansk Træforening viser, at 97 procent af det træ, medlemmerne importerer til Danmark, er certificeret

Certificeringsordninger skal dokumentere, at skovene drives efter standarder, som bevarer og øger alt det, skoven tilbyder. 

Det kunne være rekreation, rent grundvand og biodiversitet. 

Nu viser en ny undersøgelse fra Dansk Træforening, at 97 procent af det træ, medlemmerne importerer til Danmark, er importeret efter FSC- og PEFC-standarderne. Målet var at nå op på 95 procent certificeret træ i 2025, men det mål er allerede nået – og toppet.

Verdens mest udbredte certificeringsordninger for skove og træprodukter er netop FSC og PEFC. Certificering giver sporbarhed igennem hele værdikæden – lige fra træet står i skoven, og til det færdige produkt lander i et byggecenter eller en møbelbutik.

Tallene stammer fra foreningens egne medlemmer, som en gang om året indberetter andelen af certificeret træ.

- Vi tager ansvar for, at det træ, der kommer ind i landet, stammer fra bæredygtigt forvaltede skove og i overvejende grad er certificeret efter de internationalt anerkendte FSC- og PEFC-ordninger, udtaler Jakob Rygg Klaumann, direktør i Dansk Træforening, i en pressemeddelelse. 

Ansvarligt skovbrug

Dansk Træforening er Danmarks brancheorganisation for træimportører, agenter og formidlere af træ.

Langt det meste træ, der bruges i byggeriet herhjemme, stammer fra vores nabolande i Skandinavien, Baltikum og resten af Europa. Dansk Træforenings medlemmer står for størstedelen af importen og forsyner den danske træsektor med træ.

Dansk Træforening vil med undersøgelsen skabe opmærksomhed om ansvarligt skovbrug.

- Ved at sætte ambitiøse indkøbsmål og skrue yderligere op for mængden af dokumenteret, bæredygtigt produceret træ er vi med til at stimulere markedet og understøtte den gode bevægelse henimod et grønnere samfund. Jo mere certificeret træ, vi køber og importerer til Danmark, desto større bliver tilskyndelsen til, at producenter i hele verden dokumenterer deres produktion og tager de miljømæssige, sociale og økonomiske hensyn, som en certificering kræver, udtaler Jakob Rygg Klaumann.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062