23948sdkhjf

VTI opruster efter nyt stærkt regnskabsår

Limtræsproducenten er kommet ud af 2012/13 med et plus på 7,2 mio. kr. Den positive udvikling skal fastholdes med akademisk arbejdskraft i salgsafdelingen.
Regnskabet for 2012/13 er netop offentliggjort hos VTI Vinderup Træindustri A/S. Det viser, at Europas største limtræsproducent fortsat formår at holde skruen i vandet trods de senere års udfordringer med krise i træindustrien og finanskrise.

- Vi er kommet ud med et resultat efter skat på 7,2 millioner kroner. Det er flot, og selvfølgelig er vi også stolte af det. Men vi hviler ikke på laurbærrene, for der skal kæmpes hårdt, for at holde kursen i et marked, hvor der fortsat er kunder, der går konkurs, og hvor vi kan se en generel afmatning på vores markeder, siger administrerende direktør Bjarne Andersen.

Niveauet skal højere op
Hos VTI har man altid forsøgt at tackle udfordringer med offensive tiltag. Det gør virksomheden nu igen, hvor man med ansættelse af akademikere i salgsafdelingen søger at styrke afsætningen yderligere.

- Det er nyt – både for VTI og for branchen som sådan. Vi tror og håber, at akademisk viden kan inspirere til nye veje for både research på markederne, salg og markedsføring, siger Bjarne Andersen.

VTI-direktøren pointerer, at ansættelsen af akademikere i virksomheden er en langsigtet strategi, der skal tilføre en ny form for viden – viden som skal kombineres med mere end 35 års erfaring med limtræsproduktion.

- Det handler om at hæve niveauet og gøre VTI smartere. Vi har nogle unikke limtræsprodukter, der skal markedsføres endnu bedre til eksisterende og nye kunder, forklarer Bjarne Andersen.

Limtræ til nye produkter
Regnskabsåret 2012/13 er det fjerde i træk med sorte tal på bundlinjen, og samlet set har VTI realiseret et nettoresultat på lige under 18,5 mio. kr. i denne periode.

Den positive udvikling skal ikke mindst ses i lyset af, at VTI i sin tid valgte at møde finanskrisen med oprustning af produktudviklingen – en strategi, der virkede og betød, at limtræsproducenten har været i stand til at udvide sin produktpalet med nye koncepter inden for møbellimtræ, vindueslimtræ og DIY markedet.

- I dag fylder de tre limtræsprodukter hver deres del af afsætningen, og de er alle en del af virksomhedens samlede positive resultat. Vi er fortsat på jagt efter den optimale idé til et fjerde limtræsprodukt, der kan supplere de andre, vi har. Vi holder øje med forskellige muligheder, og vi ser spændende projekter flere steder. Det er noget, vi arbejder målrette på, siger Bjarne Andersen.

Han slutter med at oplyse, at VTI i dag beskæftiger 90 dygtige medarbejdere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078