Prestigebyggeri i træ er klar til juletid
Entreprenørfirmaet CG Jensen sætter punktum for adskillige års arbejde på prestigeprojektet UN17 Village.
Det sker med aflevering af de sidste 127 boliger på Verdensmåls-projektet, hvor entreprenøren dermed har opført samlet 535 boliger fordelt på fem boligblokke for ejendomskoncernen Nrep. I alt er opført 35.000 kvm.
- Afleveringsprocessen har kørt fint, og det er da fedt at kunne slå et søm i, siger projektchef i CG Jensens division Byggeri Øst, Asbjørn Shannon, i en pressemeddelelse.
- Det er også en lidt speciel følelse for os, der har været med på projektet gennem de sidste fire år, og nu rykker vi ikke bare videre til den næste bygning, men skal lukke byggepladsen ned og runde samarbejder og papirarbejdet af, fortsætter han.
CG Jensen har opført UN17 Village projektet i totalentreprise for ejendomskoncernen Nrep og med hjælp fra blandt andet rådgivende ingeniør Artelia og Sweco Architects.
Branchen har flyttet sig
Med forskellige konkrete tiltag har projektet arbejde med FN’s 17 Verdensmål. Sideløbende med det årelange byggearbejde har branchen rykket sig, så nye tiltager blevet normalen.
- Da vi startede, var vi first movers, men parallelt med vores byggeprojekt er der sket en enorm udvikling i branchen, og det, vi i sin tid gjorde som de første, er i dag blevet standard, konstaterer Asbjørn Shannon.
I byggeprocessen har CG Jensens medarbejdere eksempelvis fokuseret på at bruge CO2-besparende løsninger og genanvendte materialer, og der er samtidig arbejdet for at skabe et godt indeklima ved at benytte materialer, der bidrager til en lavere afgasning og en drift med et lavere energiforbrug.
Det har resulteret i, at den ene boligblok for nylig har opnået den amerikanske certificering WELL v2 Platin, ifølge CG Jensen som et af de første boligprojekter i verden.
I en af de afsluttede boligblokke har der været arbejdet med træ i form af CLT dæk, limtræssøjler og træfacadekassetter.
I en anden bygning er der i betonvægge og sandwich-facadeelementer benyttet en kompositcement med et lavere CO2-aftryk end traditionel beton. Desuden er trappeelementerne i bygningens trappeopgange støbt med tilslag af marksten direkte fra byggepladsen, mens der i andre blokke er benyttet genbrugsglas og mursten.