23948sdkhjf

54 danske udstillere på plads i Köln

Mandag morgen åbner dette års Imm Cologne, og den danske møbelindustri er tilbage med større stande og i lidt højere antal end sidste år, lyder det fra messens danske kontor.
- De sidste fem år har møbelbranchen i Danmark været igennem en forfærdelig tid. De, der er tilbage, har nu fundet et fodfæste, der gør, at de nu er klar til igen at fokusere på eksport.

Jesper Uldall, direktør i Intermess ApS, som er dansk repræsentant for de store tyske messearrangører; Messe Düsseldorf og KoelnMesse, mærker stigende interesse blandt danske virksomheder for at udstille syd for grænsen.

Når 2014-udgaven af møbelmessen Imm Cologne åbner mandag morgen, vil 54 danske virksomheder være med blandt de omkring 1.200 udstillere, og de deltager generelt med større stande end sidste år, hvor 48 virksomheder var med.

- Da det var bedst var der over 100 udstillere. Men en messe afspejler markedet, og når der er nedgang, kommer der færre udstillere. Så jeg siger ikke, at det går godt. Likviditeten er fortsat presset, ikke mindst i de små virksomheder, men mange af de virksomheder, vi taler med, ser større muligheder syd for grænsen, ikke mindst i Tyskland, siger Jesper Uldall.

Ikke ’show up & shake hands’
De danske udstillere på Imm 2014 dækker, som messen i øvrigt, hele spektret fra senge til highend design, og de tager ikke kun til Köln for at vise nyhederne frem.

- Tyskerne er vant til at købe ind på messer, i langt højere grad end vi er i Skandinavien. Man laver forretninger på Imm, og for mange er det i Köln, at ordren bliver lagt. Köln har fået fordums styrke tilbage som en ordreplatform for branchen, mener Jesper Uldall.

Møbelbranchens næststørste eksportmarked
Tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske møbelbranche mistede lidt af fodfæstet på det tyske marked i de første tre kvartaler af 2013, hvor afsætningen til nabolandet mod syd faldt med 9,2 procent.

Tyskland er dog fortsat en klar nummer to på listen over de største eksportmarkeder, og branchedirektør for Træ- og Møbelindustrien (TMI), Flemming Larsen, ser da heller ingen tegn på, at det tyske marked kører baglæns:

- Min fornemmelse fra de folk, jeg snakker med, er, at det kører fint i Tyskland, så jeg tror, en del af efterslæbet bliver hentet ind, siger han til Wood Supply.

Læs også: Møbeleksporten præsterer flot comeback

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094