23948sdkhjf

Flere møbelsnedkere i Vejle

Syddansk Erhvervsskole melder om markant flere optagne og et lavere frafald på møbelsnedkeruddannelsen.
Tidligere lå Syddansk Erhvervsskole på 10-12 tilmeldinger til møbelsnedkeruddannelsen på de store optag i august og januar, men i år har skolen i denne måned optaget 30 nye elever. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Samtidig er det lykkedes at reducere frafaldet, og ifølge underviser Jan Hørløck Jensen hænger det sammen med, at skolen nu i højere grad lytter til, hvad de studerende har lyst til. Det får dem til at tage ejerskab og ansvar.

- Tidligere skulle de studerende lave det samme dartskab, det samme bord og den samme skrivepult. Det eneste de kunne vælge var, om træet skulle være fyr eller mahogni, siger han til avisen.

Blandt eleverne er Stine Hedelund, som i forbindelse med FSC Design Award i efteråret vandt Trip Traps Crafted-pris og nu skal i gang med at sætte sit garderobemøbel ”Skub” i produktion. Stine Hedelund læser design på Aarhus Arkitektskole, men valgte sidste forår at tage orlov for at tage grunduddannelsen til møbelsnedker på Syddansk Erhvervsskole. Det har hun ikke fortrudt. Niveauet og mulighederne har overrasket positivt.

Stine Hedelund er ikke den eneste arkitektstuderende, der har valgt at tage grunduddannelsen til møbelsnedker, og ifølge Jan Hørløck Jensen har deres engagement og selvkritik en positiv afsmitning på de øvrige elever. Samtidig fremhæver han det som positivt, at arkitektstuderende og møbelsnedkere lærer at arbejde sammen allerede under uddannelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125