23948sdkhjf

IMM skaber optimisme

De danske udstillere er vendt hjem efter en positiv møbelmesse i Köln, der indikerer, at pilen peger i den rigtige retning.
Årets første store internationale møbelmesse sluttede søndag, og 1.209 udstillere – heriblandt 54 danske virksomheder – kan se tilbage på en udbytterig uge i Köln, der lover godt for det kommende år.

- Der er ingen tvivl om, at de gode takter, som 2013 sluttede med for hele møbelbranchen, er fortsat her i 2014. Der var i høj grad stor optimisme blandt vores kunder, der besøgte os i Köln, siger Andrew Long, Vice President i Tvilum, der præsenterede omkring 150 nyheder på en 800 kvadratmeter stor stand.

Optimismen begynder at indfinde sig
Fra arrangørernes side glæder man sig især over, at IMM oplevede en stigning i antallet af internationale besøgende, og det giver forhåbninger om, at 2014 bliver et godt år for møbelindustrien. Omtrent 120.000 besøgte messen i løbet af de syv dage. Heraf kom over 42 procent fra udlandet.

IMM Cologne i tal

2014 2012
Besøgstal: 120.000 115.000
Heraf internationale: 42,5% 42,0%
Nationaliteter: 129 118
Udstillere: 1.209 1.157
- Der er fortsat en vis tilbageholdenhed at spore blandt de tyske møbelkunder, men det blev fuldt ud kompenseret af et højere internationalt besøgstal, siger Jesper Uldall, direktør i Intermess, der er IMM-messens danske repræsentant.

- Jeg var rundt til samtlige danske udstillere, og mange var positivt overraskede over stemningen. Alt i alt en god messe, der indikerer, at optimismen langsomt begynder at indfinde sig i møbelindustrien. Armene er ikke løftet højt i vejret, men pilen peger i den rigtige retning. Virksomhederne har indstillet kanonerne efter nogle magre år. Kunderne er derude, og på et eller andet tidspunkt skal vi jo alle sammen have nye møbler, siger han.

Hjem med ordrer i bagagen
IMM fremhæves ofte som et sted, hvor man ikke kun kommer for at vise møblerne frem. Tyskerne er vant til at købe ind på messer, og det mærker man som udstiller:

- Eksisterende kunder har kvitteret med gode aftaler, og der er skrevet ordrer til en række nye markeder. Det ser ud til, at vi får lige så travlt efter messen, som vi havde inden, så vi er fint tilfredse, siger Peter Flaskager Laursen fra Ikast-virksomheden CoreOne.

- Vi har mærket en større optimisme fra branchen end de seneste år. Der er blevet skrevet ordrer, men ikke mindst har vi haft en meget positiv og konstruktiv dialog med både eksisterende kunder og nye internationale kundeemner, fortæller CharlotteThorsen fra Hammel Furniture.

Næste udgave af Imm Cologne finder sted i dagene 19.-25. januar 2015. Her vender køkkenmessen Livingkitchen, der afholdes hvert andet år, tilbage, og arrangørerne forventer på den baggrund et væsentligt højere besøgstal. I 2013 samlede IMM / Livingkitchen 138.000.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093