23948sdkhjf

Fritz Hansen samler Poul Kjærholms designunivers

Allerød-virksomheden har overtaget rettighederne til en række af Poul Kjærholms møbler fra selskabet Kjærholm Production. Dermed er hele kollektionen igen samlet.
Øget international interesse for Poul Kjærholms minimalistiske møbelkunst får nu Fritz Hansen til at samle hele kollektionen af møbler fra den kendte danske arkitekt under eget tag.

Poul Kjærholms møbler har en helt speciel plads i Fritz Hansen. Virksomheden overtog tilbage i 1982 rettighederne til møblerne fra E. Kold Christiansen, men valgte i begyndelsen af 00’erne at indstille produktionen af dele af kollektionen. Disse møbler har siden været produceret af Kjærholm Production, der er ejet af Poul Kjærholms søn, Thomas Kjærholm, men vender altså nu tilbage til Fritz Hansen i Allerød.

- Da jeg i sin tid overtog produktionen fra Fritz Hansen, indgik vi en aftale om, at Fritz Hansen kunne tage rettighederne tilbage, hvis de på et tidspunkt ville ønske det. Det har de gjort pr. 1. januar, og det er jeg glad for. Møblerne fungerer bedst i en samlet helhed, og jeg har slet ikke økonomien til at markedsføre dem over hele verden på samme måde som Fritz Hansen kan, siger Thomas Kjærholm til Wood Supply.

Han vil nu først og fremmest koncentrere sig om sin anden forretning, Poul Kjærholm Butikken på Rungsted Kyst, der formidler køb og salg af PK-møbler til både private og erhverv.

Kollektionen står stærkere
Hos Fritz Hansen glæder designchef Christian Grosen Rasmussen sig over aftalen, der betyder, at stolen PK11 samt bordene PK51/55, PK62 og PK63/PK65 genforenes med PK22-stolen og resten af ’Kjærholm-Kollektionen’, som blev udviklet i perioden 1951-1967.

- Poul Kjærholm-kollektionen står meget stærkere som en helhed med de nye modeller, netop fordi der nu er flere muligheder for at kombinere møblerne. Hele kollektionen fremstilles af de absolut bedste materialer i samme kompromisløse kvalitetsstandard, og det er en af de vigtige egenskaber ved Poul Kjærholm-kollektionen, siger Christian Grosen Rasmussen.

Poul Kjærholm (1928-1980)
Født i 1928 i Vrå i Nordjylland. Snedkeruddannet i Hjørring 1949. Flytter til København og påbegynder studier på Kunsthåndværkerskolen samtidig med en deltidsansættelse hos Hans J. Wegner. Afgang fra Kunsthåndværker skolens Møbelskole i 1952. Gift med Hanne Dam i 1953. Underviser på Kunstakademiets Møbelskole og deltidsansættelse hos Jørn Utzon. 1955 startes partnerskabet med Ejvind Kold Christensen. 1959 lektor i møbelskole og rumkunst, Kunstakademiets Arkitektskole. Medlem af akademirådet 1962-71. Professor fra 1976 indtil sin død i 1980.

Poul Kjærholm har afholdt et stort antal udstillinger i ind- og udland samt modtaget adskillige priser og udmærkelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08