23948sdkhjf

Kompan på nye hænder

Nordic Capital sælger Kompan til en gruppe danske investorer. Samtidig får virksomheden ny bestyrelsesformand.
Nordic Capital Fond V (Nordic Capital) har indgået en aftale om at sælge Kompan, der er innovator og producent af udendørs legepladser og legeredskaber, til en gruppe danske investorer. De nye ejere vil fortsætte med at styrke virksomhedens vækst og position som global markedsleder.

Fik indfriet investeringsmålene
Kompan er gennem Nordic Capitals ejerskab blevet transformeret fra en europæisk aktør til en af verdens førende inden for sit felt og der er i alt gennemført 14 opkøb. Omsætningen er næsten fordoblet og var på 1,3 milliarder kr. ved udgangen af 2013, mens driftsoverskuddet er mere end tredoblet.

- De oprindelige mål med investeringen er blevet indfriet. Kompan er i dag i enhver henseende et meget stærkere selskab med styrket geografisk tilstedeværelse samt industriens bedste salg og supply chain-funktioner. Selskabet har vundet betydelige markedsandele – særligt i de senere år af Nordic Capitals ejerskab – og er nu den absolutte globale markedsleder. Jeg vil gerne takke ledelsen og de mange dygtige medarbejdere for det hårde arbejde og et fantastisk godt samarbejde, siger Michael Haaning, Principal, NC Advisory A/S, rådgiver til Nordic Capital Fonde.

Den nye ejerkreds
Den nye ejerkreds består af Kompans administrerende direktør Connie Astrup-Larsen (10%), supply chain direktør Jesper Egelykke Jensen (5%), PFA Pension (28%) og Christian Dyvig (57%). Derudover vil der blive tilbudt aktier til andre ledende medarbejdere i Kompan.

Som væsentlige finansielle partnere bidrager PensionDanmark og Nordea med henholdsvis et langfristet lån og bankfinansiering.

Adm. direktør Connie Astrup-Larsen glæder sig over, at den nye ejerkreds både vil sikre kontinuiteten og bidrage til fortsat fremdrift i Kompan.

- Vi har de seneste år arbejdet fokuseret med en række initiativer, som de kommende år vil styrke vores konkurrencekraft på globalt plan. Og med den nye ejerkreds har vi fortsatte rammer for at øge væksten i Kompan, siger hun.

Ny bestyrelsesformand & digital platform
Christian Dyvig bliver efter ejerskiftet ny bestyrelsesformand for Kompan – en post, han også bestred fra 2009-11.

- Kompan har en klar mission og et unikt koncept, der hjælper børn til at være mere fysisk aktive og gennem legen fremmer deres indlæring. Det har stor relevans for børn over hele verden. Jeg glæder mig til at blive en del af virksomheden igen og bidrage til dens fortsatte udvikling, siger Christian Dyvig.

I 2014 forventer Kompan vækst i både omsætning og indtjening bl.a. drevet af det nye Smart Playground koncept, hvor legepladser med H. C. Andersens eventyrtemaer for første gang kombineres med en digital platform med uddannelses-koncepter og virtuelle spil baseret på de velkendte eventyr.

Kompan vil fortsat arbejde på at øge sine markedsandele på de europæiske hovedmarkeder, hvor virksomheden i dag er markedsledende, og ekspandere
uden for Europa, især i Asien, USA og Mellemøsten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062