23948sdkhjf

Tysk tv kritiserer Jysk

Et tysk tv-program beskylder den danske møbel- og sengetøjskoncern for urent trav, når det kommer til medarbejderforhold. Jysks kommunikationsdirektør svarer nu på anklagerne.
Den regionale tv-station NDR anklager i et tv-program sendt tirsdag aften Jysk (Dänishes Bettenlager) for at presse lønningerne i bund, se skævt til fagligt organiserede medarbejdere og benytte praktikanter som billig arbejdskraft , oplyser epn.dk.

Det tyske selskab Dänisches Bettenlager, der står for Jysk-koncernens aktiviteter i de tysktalende lande, deltager ikke i programmet, da programmet anses som værende upassende, men kommunikationsdirektør Jonas Schrøder i Jysk Nordic har valgt at udtale sig om kritikken i programmet.

- Vi er en koncern med butikker i mange lande, som bliver mere og mere kendt ude i verden. Så der er øget interesse om os i medierne, siger Jonas Schrøder til epn.dk.

Direkte kommunikation ikke via medierne
I udsendelsen interviewes en række tidligere chefer og medarbejdere i Dänisches Bettenlager og hos Jysk i Polen. Der sættes blandt fokus på en kvinde, som efter sigende er blevet fyret efter hun meldte sig ind i en fagforening og bad om den overenskomstmæssige løn.

- Den pågældende udsendelse handler, så vidt vi kan se på forhånd, om medarbejderforhold. Hvis det drejer sig om enkelt- og personsager, udtaler vi os af princip ikke om dem. Vi vil gerne have konstruktivt samarbejde med fagforeningerne. Hvis de vil have sager diskuteret med os, gør vi det altid gerne direkte – bare ikke gennem medierne, siger Jonas Schrøder.

Udsendelsen blev vist i fem delstater i det nordlige Tyskland, som er et af de største markeder for Jysk-koncernen med knap 900 butikker.
Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094