23948sdkhjf

Tvilum bobler af optimisme trods nyt underskud

Vækst i omsætningen og en forbedret bundlinje får møbelvirksomheden til at se lyst på fremtiden efter et ejerskifte og en veludført turnaround-strategi.
Optimismen er tilbage hos Tvilum, som tirsdag fremlagde årsrapporten for 2013 for møbelvirksomhedens bestyrelse.

Bundlinjen er ganske vist rød for tredje regnskabsår i træk, men på langt de fleste parametre er der tale om fremgang for virksomheden, som i december sidste år fik nye ejere, da amerikanske Mascot solgte ejerskabet til landsmændene fra kapitalfonden Revolution Capital Group.

Læs også: Ny Tvilum-ejer vil skabe vækst

Årets negative resultat på 52 mio. kr. er således en forbedring på 134 mio. kr. i forhold til 2012, mens nettoomsætningen er steget med 51 mio. kr. til 1.501 mio. kr.

Samtidig kan Tvilum glæde sig over, at 2013 blev det første år siden 2004 med fremgang i salget og det første år siden 2007 med fremgang i indtjeningen.

Til gengæld måtte møbelvirksomheden endnu en gang se medarbejderstaben reduceret, idet det gennemsnitlige antal ansatte faldt med 99 til 903 ved udgangen af det afsluttede regnskabsår. Dermed er medarbejderstaben i virksomheden reduceret med over 30 procent i løbet af de sidste fem år.

- Et år med underskud vil aldrig kunne betegnes som et godt år, men det er glædeligt at se, at mange forhold trods alt har bedret sig, konstaterer CEO Peter Arndrup Poulsen, som påpeger, at virksomhedens turnaround-strategi umiddelbart har haft den ønskede effekt.

Peter Arndrup Poulsen fremhæver blandt andet, at omsætningsstigningen forhøjede Tvilums indtjening, at kunde- og produktmiks-optimeringen er bedret væsentligt og landede bedre end budgetteret, at indkøbsforbedringer medførte væsentlige besparelser, at lean-forbedringer gav virksomheden en god stigning i produktionseffektiviteten og at de generelle besparelser overalt i virksomheden reducerede de faste omkostninger ganske betydeligt.

Læs også: Møbelindustrien mærker forårstegn

- Nu har vi brugt nogle år på de nødvendige besparelser og nedskæringer. Nu er tiden kommet til at forfølge den omsætningsfremgang, som vi så i 2013, fastslår Peter Arndrup Poulsen, som har set ordretilgangen bedre sig på det seneste efter en svag start på det indeværende regnskabsår.

Forventningerne til fremtiden er derfor, at nettoomsætningen stiger med knap 200 mio. kr. til at niveau omkring 1.700 mio. kr., mens årsresultatet før renter og afskrivninger forventes at stige fra minus 35 mio. kr. til et overskud på 29 mio. kr. i 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093