23948sdkhjf

Designmøbler forbedrer oplevelsen på festival

På Northside-festivalen anno 2013 var 1.200 siddepladser for lidt - det antal tredobles i år blandt andet med en 80 meter lang design-bænk med plads til 400 festivalgæster fra Kildahl Arkitekter og anderledes designmøbler fra Den Skandinaviske Designhøjskole.
På Nortside-festivalen i år kan man få sig en anderledes siddeoplevelse. Kildahl Arkitekter har fremstillet en 80 meter lang bænk, mens Den Skandinaviske Designhøjskole leverer omkring 100 pladser til de musikhungrende gæster.

BXNK fra Kildahl Arkitekter
Kildahl Arkitekter byder ind med et møbel med plads til 300-400 festivalgæster, den 80 meter lange BXNK. Konstruktionen har til formål at tilegne sig Northside 2014 på tre niveauer: Det sociale, det praktiske og det æstetiske, oplyser Kildahl Arkitekter på deres hjemmeside.

BXNK er designet med fleksibilitet for øje, da den kan tilpasse sig ujævne overflader og skiftende vægtfordelinger. Bænken er udstyret med LED-lys, der om natten er med til at ændre bænkens formsprog, mens solens stråler sørger for det i dagtimerne.

I opbygningen af BXNK har Kildahl Arkitekter fokuseret på bænkens genanvendelighed. Som et produkt skabt af moduler kan møblet minimeres fra 80 til 8 meter, hvilket betyder, at det i almen praksis kan stables på to paller til opbevaring eller videresalg. Møblet er samtidig fremstillet i fsc-certificeret træ.



Designskolens møbler
Udover Kildahl Arkitekter har fire grupper fra Den Skandinaviske Designskole fået muligheden for at levere siddepladser til festivalen - og der blev stillet store krav til udformningen.

Festivalledelsen har ikke alene stillet krav om at møblerne skal leve op til princippet om bæredygtighed - de skal kunne siddes i, stås på, rumme plads til mere end to personer og gerne op til seks. Så skal de kunne tåle påvirkninger fra vejr, vind og ølsjatter, og samtidig skal de opfordre til social kontakt, og sidst men ikke mindst, så skal de kunne transporteres og opbevares på lidt plads til næste festival.

De fire grupper har leget og prøvet sig frem til den type møbler, der egner sig bedst og det kom der fire meget forskellige og unikke møbler ud af.

Der er trekanter, der sættes ind i hinanden; der er dråbeformede plaststykker med træplader ovenpå; strandstols-agtige loungemøbler og formede plastikstykker der snor sig sammen med træ, hvor man kan sidde, slænge eller læne dig efter behov.

Northside foregår i dagene 13. - 15. juni 2014 i Aarhus.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08