23948sdkhjf

Møbler fra danske slotte på auktion

For første gang i mere end 60 år er det muligt at erhverve møbler, der har tilhørt den kongelige familie.
Den 15. juli er der auktion over 600 katalognumre, væsentligst møbler, der har været anvendt af den kongelige familie på Amalienborg, Fredensborg, Christiansborg, Erimitagen, Sorgenfri og Bernstorff Slot.

Auktionen omfatter møbler af alle slags og i forskellige stilarter; blandt andet Rokoko og Louis XVI. Møblerne er med få undtagelser fremstillet i sidste halvdel af 1800-tallet, blandt andet af kongelig hofsnedkermester C.B. Hansen.

- Det er mere end tres år siden, der sidst blev holdt auktion over tilsvarende effekter, så dette er en unik – og sandsynligvis sidste – mulighed for at erhverve møbler, der har tilhørt den kongelige familie og staten i de næste 100 år, hvis nogensinde igen, siger Ole Steen Christensen fra Auktionshuset i Hørsholm, der står bag auktionen.

I dag klokken 12.00 offentliggøres auktionskataloget med møbler i alle prisklasser spændende fra nogle få hundrede kroner til 50.000 i vurdering. Fra dette tidspunkt vil det være muligt at afgive forhåndsbud via Auktionshusets hjemmeside.

Møblerne har ikke været anvendt over en længere periode, og salg er besluttet efter at relevante museer har udvalgt stykker, der supplerer deres samlinger. Stort set alle møbler er brændemærkede eller mærkatmærkede således at oprindelse kan spores til de respektive slotte.

I forbindelse med dette salg, som foregår på foranledning af Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme introduceres et nyt brændemærke i.-e. Kronet KE og tre bølgelinjer, hvilket henviser til, at effekterne udgår af den kongelige families eje.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062