23948sdkhjf

Louis Poulsen varsler flere retssager mod kopister

Sidste måneds domsafsigelse i Sø- og Handelsretten har kun skærpet belysningsproducentens indsats over for de internationale kopistvirksomheder.
Da Sø- og Handelsretten den 20. maj afsagde dom i sagen mod de to internetbaserede kopimøbelvirksomheder, Interior Addict og Nlini Interios, på vegne af Fritz Hansen A/S, Louis Poulsen Lighting A/S, Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, Fredericia Furniture A/S og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S, markerede det kulminationen på flere års forudgående juridisk arbejde.

Læs også: Dom: Ulovligt at sælge kopimøbler til Danmark

For belysningsproducenten Louis Poulsen er kampen mod kopistvirksomhederne dog langt fra ovre endnu. Faktisk barsler virksomheden allerede nu med flere forskellige retssager, hvoraf den første får sin afgørelse i Sverige allerede på onsdag.

- Vi afventer resultatet af en straffesag, vi har anlagt mod virksomheden Ikon M i Sverige, som er den første af sin slags i Skandinavien. Sagen er anmeldt til det svenske politis særlige task force, som har ressourcer til at arbejde med sagen, fordi de kun arbejder med sager om IPR (immaterialrettigheder, red.), siger Erik Lindevang Madsen, Corporate IPR Manager i Louis Poulsen, til Wood Supply.

At det er en lukrativ forretning at importere og sælge kopivarer understreges af de tal, som er kommet frem i forbindelse med det svenske politis efterforskning i sagen.

- Eftersom der er en mulighed for fængsel i strafferammen, kan det svenske politi få lov at se de pengeoverførsler, der er foretaget, og derfor ved vi, at vores produkter er solgt for et beløb på 1,5 mio. svenske kroner alene i løbet af otte måneder, siger Erik Lindevang Madsen om sagen, hvor anklagemyndigheden har forlangt et års ubetinget fængsel til virksomheden og ejeren personligt samt et større erstatningsbeløb.

Flere sager følger
Sagen mod Ikon M er lang fra den eneste, Louis Poulsen fører i øjeblikket. Således verserer både civile sager og straffesager i Danmark og udlandet, hvoraf flere er af ”ganske stor volumen”, som Erik Lindevang Madsen siger det.

Det drejer sig blandt andet om en sag i Sverige mod Designers Revolt samt sager herhjemme mod Replica Design og Voga.

Læs også: Kopi-dom et gennembrud for branchen

Midt i april beslaglade Bagmandspolitiet 350 europaller med designmøbler og -lamper, mens tre mand blev varetægtsfængslet og sigtet i sagen, som blandt andet involverede en ransagning på otte lokaliteter.

Erik Lindevang Madsen mener, at sagen tjener som et godt eksempel på, at heller ikke forbrugerne kan vide sig sikre, når de vælger at købe kopimøbler, selv om det altså ikke er forbudt at gøre.

- Vi vil derfor anbefale forbrugerne at tænke sig rigtig godt om, da politiet i både Danmark og Sverige for nyligt ransagede store lagre af kopier i både Flensborg og Stockholm. Så selv om det stadig er lovligt at købe kopimøblerne, så risikerer man altså, at man får beslaglagt sine varer, hvis de da overhovedet dukker op. Samtidig er sikkerheden et alvorligt punkt. Vi har foretaget nogle testkøb, som viser, at el-sikkerheden slet ikke er i orden og at flere af de produkter, vi købte, ikke kunne blive godkendt af Sikkerhedsstyrelsen gennem en normal procedure. Det kan få alvorlige konsekvenser når der, som det gælder i vores tilfælde, er tale om strømførende produkter, lyder advarslen fra Erik Lindevang Madsen.

Artiklen er en del af temaet Kopimøbler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078