23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn fortsætter i raketfart

Stigende efterspørgsel på alle eksportmarkeder løftede omsætningen med 17 pct. i 2013, og den succesrige fynske møbelproducent forventer en vækst på yderligere 20-25 pct. i 2014.
Succesen fortsætter for Carl Hansen & Søn, som i 2013 gik frem for fjerde regnskabsår i træk. Omsætningen steg med 17 pct. til et historisk højt niveau, og det er i høj grad stigende efterspørgsel fra udlandet, der løfter salget. Virksomhedens eksportandel udgør således fortsat 70 pct.

- Det er fantastisk at konstatere, at efterspørgslen fra attraktive markeder som det amerikanske, kinesiske og japanske stadig er stærkt stigende. Også Norden og England leverer høje vækstrater, siger administrerende direktør Knud Erik Hansen.

Produktionsudvidelse skal sikre fortsat fremgang
Den stigende efterspørgsel har lagt et naturligt pres på det eksisterende produktionsapparat i Aarup på Fyn, hvor Carl Hansen & Søn allerede er godt i gang med en udvidelse. Sidste år købte virksomheden således en 55.000 m² stor grund ved siden af den eksisterende fabrik, og denne investering blev i dette forår fulgt op med overtagelse af den tidligere Velux-fabrik i Gelsted, små 12 kilometer fra Aarup. Produktionen starter op i august og udvides yderligere i januar 2015. Det vil skabe nye arbejdspladser, og samlet set forventer Knud Erik Hansen at udvide med 100 medarbejdere inden udgangen af 2017 .

Trods højere omsætning ligger resultatet før skat på niveau med overskuddet i 2012 på 10,2 mio. kr. Den primære årsag hertil er en stigning i det samlede investeringsniveau på 56 pct., og samlet set betegner virksomheden 2013-regnskabet som tilfredsstillende. I 2014 forventer man en vækst på 20-25 pct. i omsætningen samt et resultat, der er 25-50 pct. højere end i 2013.

Carl Hansen & Søn overtog i det forgangne regnskabsår Snedkeriet Niels Roth og forsatte dermed sin strategien om at samle designklassikerne. For at understøtte og styrke brandingen etablerede man desuden en ny stor flagskibsbutik i Tokyo, og i løbet af 2014 åbnes en tilsvarende butik i London.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094