23948sdkhjf

Optimisme trods underskud i Nordic Easy Chair

Ekstraordinære omkostninger har kostet på bundlinjen hos den nordjyske polstermøbelproducent, som dog forventer fremgang i indeværende regnskabsår.
Trods forventninger om et nyt positivt resultat måtte Nordic Easy Chair i 2013 indkassere et underskud på knap 6 mio. kr. før skat. Det fremgår af virksomhedens årsrapport, der blev offentliggjort før sommerferien.

Det utilfredsstillende resultat hænger blandt andet sammen med tab på en stor svensk debitor, en større restrukturering af den danske salgsorganisation samt ekstraordinære lagernedskrivninger. Disse poster udgør samlet ”en væsentlig del af underskuddet”, oplyser virksomheden.

Nordic Easy Chair har i 2012 og 2013 arbejdet på en omfattende fornyelse af produktprogrammet, der sammen med et nyt shop-in-shop udgør en væsentlig forudsætning for fremtidig vækst.

- De gennemførte omstruktureringer og investeringer forventes at generere en positiv salgsudvikling i 2014, hvilket, kombineret med et fortsat lavt omkostningsniveau, gør, at ledelsen fastholder sit skøn over den fremtidige resultatudvikling. Ledelsen forventer således, at der for hele 2014 kan realiseres et positivt resultat og et positivt cash flow, lyder det i årsrapporten.

Virksomhedens regnskab følger kalenderåret, og ifølge administrerende direktør Ole Kjærsgaard Hansen ligger man på nuværende tidspunkt cirka 10 pct. foran sidste års omsætning.

Kommer til at stå stærkt
Nordic Easy Chair købte i juni måned Maestro Modulsofa, og Ole Kjærsgaard Hansen forventer, at investeringen forholdsvist hurtigt vil få en positiv effekt.

- Vi oplever, at mange butikker ønsker sig samlede stuer fra den samme leverandør, men de fleste producenter er gode til enten stole eller sofaer. Derfor er jeg overbevist om, at vi kommer til at stå ret stærkt med den her overtagelse, siger direktøren.

I første omgang skal modulsofaerne integreres i det eksisterende produktprogram til de danske butikker, men på lidt længere sigt er ambitionen at få Maestro ud på eksportmarkederne. Nordic Easy Chair henter i forvejen mere end halvdelen af sin omsætning i udlandet, mens Maestro hidtil udelukkende har været solgt på det danske marked.

Strategien omfatter også en videreudvikling af websitet modulsofa.dk – herunder en ny tablet-løsning, implementering af Nordic Easy Chairs stoleprogram og udvikling af helt nye produkter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063