23948sdkhjf

Kommuner klar til bæredygtigt træindkøb

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb er nu klar til at efterleve samme bæredygtighedsregler, som gælder for staten, når der købes byggematerialer, møbler og andre trævarer.
Ni kommuner, én region og Miljøstyrelsen arbejder i øjeblikket på at få indkøbsmål for bæredygtige møbler, trævarer og byggematerialer på plads, skriver dk.nyt.

Det er Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, der ønsker at gå staten i bedene med hensyn til indkøb af bæredygtige trævarer.

Læs også: Nu skal statens træ være bæredygtigt

Reglerne for de statslige institutioner er fastsat i et nyt cirkulære, der har følgeskab af en vejledning til andre offentlige indkøbere. Nu arbejder man således på at få et cirkulære på plads med indkøbsmål for partnerskabet.

- Vi har i partnerskabet arbejdet med et indkøbsmål for bæredygtigt træ, men vi har ventet med at implementere det endeligt, indtil cirkulæret kom, da målet skal være i overensstemmelse med cirkulæret, siger Hanne Lylov Nielsen, der arbejder i Miljøstyrelsen.

Medlemmerne af det grønne partnerskab har i fællesskab vedtaget indkøbsmålene, som efterfølgende skal vedtages politisk i de involverede kommuner og regioner. Miljøstyrelsen har udelukkende bistået med eksperthjælp og inspiration.

Medlemmer af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb er København, Frederiksberg, Herning, Odense, Aarhus, Sønderborg, Egedal, Gladsaxe, Roskilde, Region Midtjylland, Vandcenter Syd og Miljøstyrelsen.

Læs også: Statskrav om bæredygtigt træ møder kritik

Originalartikel: http://dknyt.dk/sider/artikel.php?id=3683&p=1#.VAgSNqPeiKQ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.392