23948sdkhjf

Spansk designer fortolker Arne Jacobsen

Jaime Hayon har designet en 2014-udgave af det berømte værelse 606 på SAS Royal Hotel.
Sammen med SAS Royal Hotel (nu Radisson Blu Royal Hotel) bad Fritz Hansen den spanske designer Jaime Hayon om at udvikle et komplet design til værelse 506, der skulle ligne Arne Jacobsens originale design, som er bevaret i værelse 606.

Værelse 506 er en hyldest til relanceringen af stolen ”Dråben”, som blev udviklet til hotellet for 50 år siden, samt til nye design af Jaime Hayon.

- Vi ønskede at fejre, at "Dråben" var vågnet fra sin skønhedssøvn. Derfor bad vi Jaime Hayon om at designe et nyt værelse 606 anno 2014, da der er nogle tydelige ligheder mellem Jaime Hayon og Arne Jacobsens design. De er begge kendte for at være sjældne kunstnere med mange talenter, der samtidig har både evnen og modet til at udvikle design uanset størrelse og omfang, siger Jacob Holm, der er adm. direktør i Fritz Hansen.

Speciel oplevelse at sætte præg på dansk design
Værelse 506 er skabt med stor respekt for Arne Jacobsens originale design fra 1958. Det er anderledes end værelse 606, men at de er beslægtede, er ikke til at tage fejl af. Noget af det, der skaber en tydelig sammenhæng mellem de to værelser er ”Dråben”, som Fritz Hansen netop har relanceret.

Oprindeligt blev Dråben produceret sammen med "Svanen" og "Ægget", men den blev udviklet eksklusivt til hotellet og aldrig sat i almindelig produktion. I år er den igen i produktion og kan for første gang nogensinde købes af almindelige mennesker.

- Efter de sidste seks år synes jeg, at vi har udviklet Fritz Hansen-brandet i en helt utrolig grad, men jeg har også oplevet en stor udvikling i mit eget arbejde, hvor jeg har haft succes med idéen om at få mest muligt ud af mindst muligt. Jeg kommer fra Middelhavsområdet, så det har været en meget speciel oplevelse for mig at få mulighed for at sætte mit præg på dansk design, siger Jaime Hayon.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078