23948sdkhjf

Carlsbergs rovdrift på tropisk træ

Carlsberg beskyldes for bevidst at have valgt bæredygtigt træ fra i de sidste 15 års store byggeprojekter i områderne Tuborg Nord og Syd.
Carlsberg beskyldes for bevidst at have fravalgt bæredygtigt træ til bolværker, terrasser og facadebeklædning i forbindelse med de sidste 15 års havnebyggerier, skriver Jyllandsposten.

Miljøorganisationen Nephentes mener, at Carlsberg har bidraget til ulovlig og hensynsløs fældning af regnskov, da der er brugt store mængder tropisk træ i havnebyggerierne. Carlsberg anerkender delvist kritikken, men siger samtidig, at man de sidste to-tre år udelukkende har anvendt certificeret træ.

- Vi kan dokumentere, at det tropiske træ, som vi bruger lige nu og mindst to-tre år tilbage i tiden, alt sammen er FSC-certificeret og dermed bæredygtigt. Det er en del af kravene i udbudsmaterialet. Men jeg kan ikke garantere, at alt det tropiske træ, der er blevet brugt op til 15 år tilbage i tiden, er certificeret. Dengang var der ikke så stor opmærksomhed omkring det, siger direktør Lars Holten Petersen fra Carlsberg Ejendomme.

Det drejer sig især om brasiliansk ipé-træ, også kaldet brasiliansk valnød, der koster 13.000 kr pr. kubikmeter u-certificeret og 25% mere hvis certificeret.

Nephentes fastholder deres beskyldninger og mener at vide, at Carlsberg bevidst har valgt en billigere og ikke-certificeret løsning til deres byggerier. Lars Holten holder fast i, at virksomheden har anvendt bæredygtigt, certificeret træ i de sidste to-tre år. Hvad der er sket før hans tid som direktør, vil han ikke stå til ansvar for.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08