23948sdkhjf

Brunstad vinder kopisag i Danmark

Den norske møbelproducent har fået rettens ord for, at Troels Møblers Iris-stol ligner Brunstads Delta-stol så meget, at det kan betragtes som en kopi.
I efteråret 2014 stævnede Brunstad AS den danske konkurrent Troels Møbler for kopiering af Brunstad-stolen ”Delta Harmony”.

Stolen har været en del af Brunstads sortiment i snart 20 år og står i dag for tæt på en tredjedel af virksomhedens samlede omsætning.

Sagen fandt sin afgørelse den 26. februar, hvor Tingretten i Viborg nedlagde forbud mod produktion, markedsføring og salg af Troels Møblers Iris-stol. Samtidig skal det eksisterende lager destrueres.

-For Brunstad er dette en meget vigtig dom, som også vil få betydning for andre producenter. Den vil hindre andre, som lader sig friste til at efterligne eller kopiere vores eller andres møbler, siger Reidar Mjelde, administrerende direktør i Brunstad.

Designerne af Delta Harmony, Arild Alnes og Helge Taraldsen, glæder sig også over afgørelsen, fordi den bidrager til at styrke designeres rettigheder og er med til at sikre de producenter, som forsøger at skabe unikke produkter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078