23948sdkhjf

Direktørskifte i Sika-Design

Efter mange års tæt parløb mellem far og datter overtager Louise Andreasen nu ledelsen af familiefirmaet, som i dag eksporterer møbler til 72 markeder.
Louise Andreasen, der i oktober 2013 overtog ejerskabet af Sika-Design, overtager nu også direktørposten. Hun ser frem til at videreføre den virksomhed, hvor hun har gjort karriere de sidste 20 år:

- Jeg glæder mig til at løfte denne arv efter min farfar og far. Efter et lille dyk under finanskrisen er vi nu på vej op i rasende fart, og det bliver nu min opgave at sikre den fortsatte fremgang, siger Louise Andreasen.

De sidste mange år har far og datter kørt et tæt parløb og i fælleskab udviklet firmaet, og selvom det nu er datteren, der er direktør i Sika-Design, har Knud Andreasen ingen planer om at gå på pension lige med det samme:

- Louise har løbende overtaget mere og mere af det daglige ledelsesansvar, og det også hendes visioner for produktudviklingen, der de sidste mange år har tegnet firmaet. Det var på tide at give stolen videre. Jeg forsætter i bestyrelsen og vil også fortsætte i det daglige med at sælge vores møbler og pleje vores langvarige kunderelationer – så længe direktøren vil have mig i firmaet, siger han.

Arne Jacobsen og Nanna Ditzel
Gennem de seneste år har det været Louise Andreasens ambition at ændre den gængse opfattelse af, at rattan-møbler kun hører til i havestuer, sommerhuse og udendørs. De seneste års produktudvikling har derfor været fokuseret omkring rattan-møbler, der kan indgå i den almindelige boligindretning.

Udover at grave Sika-Designs egne skitser fra 1950’erne og 1960’erne frem, har Sika-Design sat en række ikoniske møbeldesign fra danske anerkendte designere som Arne Jacobsen og Nanna Ditzel i produktion:

- Når Sika-Design har fået lov til at få rettighederne til at producere disse designikoner, er det fordi, vi stort set ikke har nogle konkurrenter, der kan matche os på produktionssetup og teknisk og håndværksmæssig know-how. Rattan er et ædelt møbelmateriale, hvor forarbejdningen stiller høje håndværksmæssige krav. I 1970’erne var der måske et par hundrede rattanmøbelproducenter i Europa, men i dag er vi næsten alene tilbage, fortæller Knud Andreasen.

Båret af samfundsmæssige trends
At der ikke er flere producenter tilbage, skyldes ikke mindst, at interessen for rattan-materialet dalede kraftigt i slutningen af 1990’erne. Men den tendens er ved at vende, og Sika-Design bydes i dag velkommen overalt i verden; især på markeder som USA, Australien, Sydamerika og Asien:

- Når jeg føler, at vi har fat i den lange ende, og har insisteret kraftigt på at holde fast i rattan, er det ikke mindst fordi, materialets popularitet kan tilskrives nogle samfundsmæssige trends, hvor der er kommet et forbrugerfokus på bæredygtighed, siger Louise Andreasen.

Hun peger på, at rattan er et af de hurtigst voksende materialer til møbelproduktion, da det regenererer sig selv i en fast cyklus på 5-7 år. Selve møbelproduktionen er lavteknologisk og kræver ikke store produktionsapparater. Sika-Designs fremstillingsproces er certificeret efter ISO 14001-standarden for miljø og SA 8000 for social ansvarlighed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089