23948sdkhjf

Med FSC-vinder i Canada: Rejsen begynder (#1)

Wood Supply følger i disse dage vinderen af FSC Design Award, som er taget til Canada for at fremstille en prototype af vinderdesignet.
Rejsen begynder i det østligste Canada, en times kørsel fra Halifax i Nova Scotia-regionen, hvor sneen kun lige er forsvundet, og hvor forårssolen er begyndt at give en smule varme.

Her kører man i store biler på øde, brede veje, og skovene strækker sig så langt øjet rækker. Her skal vi bo i det FSC-certificerede Windhorse Farms skovområde, og her skal Sigrid lave en canadisk version af sit vinderdesign ”Skrue” af træ fra områdets FSC-skove.

På rejse med en prisvinder

Sigrid Juel Jensen vandt i november FSC Design Award 2014 med ophængningsstativet "Skrue", som trækker spor tilbage til den gamle drejetaburet og høvlebænk.

Hun er nu taget afsted på vinderrejse til Canada for at opleve arbejdet med FSC og bæredygtig skovdrift helt tæt på. Følg Sigrids rejse her på Wood Supply.
På Windhorse Farm er bæredygtighed et grundprincip, og man fælder i takt med naturen og med stort hensyn til skovens diversitet. Her står skoven, som den gjorde for 170 år siden, hvor man for alvor begyndte at tage tømmer ud af den. Den er derfor samtidig et eksempel på bæredygtig skovdrift længe før, der var noget, der hed FSC.

En af de første, som vi møder på Windhorse Farm, er hesten Ted, som tidligere har trukket stammer ud af skoven. På Windhorse Farm er det nemlig sådan, man gør. Men Ted er nu pensioneret og kan hygge sig i skyggen af laden, mens man leder efter hans afløser.

”Det lille hus på prærien”
- Her er virkelig simpelt og autentisk, siger Sigrid om den lille træhytte i skoven, der skal være vores hjem de næste par dage.

- Det er på en måde et miks af det lille hus på prærien og en skovarbejderbolig, fortsætter hun.

Med tagspån på taget, brændeovn til at varme op med, en brønd til at hente vand i og et toilet, som ligger længere inde i skoven, er det ikke luksus, men en tæthed med naturen, som er i højsædet. Efter den første nat i hytten foregår opvask fra morgenmaden da også med vand fra brønden med skovens fugle og egern som tilskuere.

Med på rejsen er også Sigrids kæreste Fredrik, som har været en stor del af at udvikle ”Skrue” i første omgang.

- Jeg ville gerne dele den her store oplevelse med ham. Vi har en stor fælles interesse for skov og natur, og samtidig vil vi begge gerne lære mere. Jeg tror, at vi kan bruge den her rejse både fagligt i arkitektfaget, men også helt privat, fortæller Sigrid.

Næste del af turen kommer til at handle om træ. Sigrid skal nemlig til at vælge imellem de mange træsorter fra skoven til sit design. Og så skal hun i gang med at lave en version af sit design på det lille værksted.

Artiklen er en del af temaet FSC Design Award 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064