23948sdkhjf

Ribu Inventarsnedkeri løfter kompetencerne

Med personlige uddannelsesplaner til samtlige ansatte har Silkeborg-virksomheden formået at løfte hele sin produktion.
- Motiverede medarbejdere er kernen og nøglen til at drive en god forretning. Hvis ikke det er sjovt for medarbejderne at gå på arbejde, så kommer man ingen veje.

Det siger direktør Martin Klein fra Ribu Inventarsnedkeri, som i løbet af det seneste år har sat kompetenceudvikling højt på dagsordenen.

Med afsæt i virksomhedens overordnede strategi og mål for optimering af produktionen har samtlige ansatte fået lagt en langsigtet strategisk uddannelsesplan.

- Alle medarbejdere blev indledningsvist interviewet og kunne her komme med deres ønsker og behov. På den måde har vi fået kombineret virksomhedens ønsker om specifikke kursusforløb med medarbejdernes selvvalgte uddannelse. Og responsen fra medarbejderne har været fantastisk, fortæller Martin Klein.

Har løftet hele produktionen
Ribu Inventarsnedkeri opererer ofte som underleverandør og med svingende ordretilgang. Målet er, at de nye uddannelsesplaner skal i spil, når der er luft i produktionen:

- Vi kan, bogstaveligt talt, trække planen frem, når vi ikke har så travlt. Tidligere blev det nemt en hovsa-løsning, men nu er der en plan for alle medarbejdere, siger Martin Klein.

I øjeblikket glæder han sig dog over, at der er travlhed ude i produktionen, og at det derfor endnu er begrænset, hvor mange gange planen har været hentet op af skuffen, men når det sker, er udbyttet stort:

- Når vi får medarbejdere hjem fra kursus, har de fået åbnet øjnene for mere og andet end blot deres egen maskine. De bliver mere bevidste om hinandens kompetencer, og vi oplever, at det bliver mere naturligt at spørge en kollega om hjælp. På den måde får vi løftet hele vores produktion, og jeg mener bestemt, at det giver værdi til virksomheden, siger Martin Klein.

Arbejder nu i teams
Ribu Inventarsnedkeris kompetenceudviklingsforløb er gennemført i samarbejde med VEU-center Østjylland og de to uddannelsesinstitutioner; Th. Langs HF & VUC Erhverv samt Herningsholms Erhvervsskole.

Som led i processen har virksomheden valgt at omlægge sin produktion:

- Vi takkede også ja til et kursus for hele virksomheden, som blev startskuddet til en omlægning af vores produktion, hvor vi nu arbejder i teams. Det var et rigtig godt forløb, hvor alle var aktive, og vi har fået en rigtig god start på arbejdet i de nye teams, siger han.

Forløbet kørte over fire mandage på virksomheden i Silkeborg. – Det var nogle meget kompetente undervisere, og uden dette forløb var det ikke gået så godt og hurtigt med at omlægge vores produktion, siger Martin Klein.

Har afdækket 'skjulte' kompetencer
Foruden en større grad af teamsamarbejde har virksomheden nu også ’dobbeltkompetencer’ inden for flere områder og har derved opnået en større fleksibilitet.

- Vi vil gerne udnytte alle ressourcer i virksomheden. Der går mange rundt, som har en viden eller kompetencer, som vi måske ikke bruger. Derfor har det været vigtigt for os at få afdækket, hvilke kompetencer vi har til rådighed, siger Martin Klein.

Og kompetencer behøver ikke nødvendigvis at være faglige. På Ribu Inventarsnedkeri har de indledende samtaler med medarbejderne også afdækket lederpotentialer hos flere medarbejdere. For eksempel en medarbejder, som i sin fritid har arbejdet som leder i den lokale idrætsklub. På den baggrund er et par medarbejdere eksempelvis kommet på grundlæggende lederuddannelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104