23948sdkhjf

Endelig kan der bygges højlagre i Danmark

De danske brandregler for høj- og frostlagre bliver nu sidestillet svenske og tyske regler. Danske særregler har gjort det 15 pct. dyrere at bygge højlagre i Danmark, men det sætter regeringen nu en stopper for. Reglerne har været dyre for bl.a. Ardo og DSV.
De danske brandregler i forbindelse med opførelse af højlagre bliver nu sidestillet reglerne i Tyskland og Sverige. Det vil gøre det væsentligt billigere at opføre høj- og frostlagre i Danmark. I dag betyder særlige danske brandregler, at det er i gennemsnit 15 pct. dyrere at opføre et højlager i Danmark end i nabolandene.

Lempelsen af de særligt strenge danske brandregler er et led i den vækstpakke, som regeringen netop har fremlagt.

De særlige danske brandkrav til højlagre har bl.a. medført, at dybfrostproducenten Ardo har måttet opgive at opføre et frosthøjlager i Orehoved på Falster, hvor selskabet har produktion.
Her krævede de særlige danske regler bl.a., at selskabet etablerede sprinkleranlæg, hvilket er yderst uhensigtsmæssigt i et frostmiljø.

Ardo brugte flere mio. kr. på tekniske rapporter, der skulle overbevise myndighederne om, at de særlige danske brandkrav var unødvendige i det konkrete tilfælde.

Også distributionskoncernen DSV har været hæmmet i sin udvikling af de særlige danske krav, som branchen i årevis har bedt om at få sidestillet med kravene i Tyskland og Sverige.

Der er bygget få højlagre og frosthøjlagre i Danmark i de senere år, sammenlignet med nabolandene.

Foruden at sidestille brandkravene med kravene i nabolandene, vil regeringen forenkle brandreguleringen, så al brandlovgivning om indretning og drift af bygninger, hvor der er et særligt hensyn til personsikkerheden, samles i byggeloven.

Desuden skal tilsynet og det offentlige godkendelsesprocedurer samles hos en og samme myndighed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078