23948sdkhjf

EFG Bondo rammes i kontormøbel-sag

Klagenævnet for Udbuds afgørelse i statens millionindkøb rammer nu den dansk-svenske producent af kontormøbler EFG Bondo, selvom virksomheden ikke har fået sin aftale annulleret. Alle offentlige indkøb af kontormøbler og inventar er midlertidigt indstillet.
EFG Bondo rammes nu af den opsigtsvækkende afgørelse i sagen om Statens millionaftale om indkøb af kontormøbler og inventar. Det er Klagenævnet for Udbud, der har truffet afgørelse i sagen.

- Jeg forstår godt, at Finansministeriet er i en vanskelig situation, hvor der er opstået uklarheder om aftaleforholdene. Derfor er det også svært at komme med generelle retningslinjer. Men jeg synes, at det er urimeligt, at vi også er omfattet af en udmelding til stat, kommuner og regioner om at indstille deres indkøb, når vi modsat to andre ikke har fået vores aftale annulleret, siger adm. direktør Jesper Garnell, EFG Bondo, til dagbladet Børsen.

For godt et år siden trak Labofa Munch Finansministeriet og Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) for Klagenævnet for udbud for at få annulleret den millionaftale om statslige, kommunale og regionale indkøb af kontormøbler og inventar, der blev indgået i 2006. Det var de to svenskejede producenter Kinnarps og EFG Partner, nu EFG Bondo, samt konsortiet Jesper Office, nu Gude Office, der fik aftalerne. Labofa Munch fik i juli medhold i sin klage mod staten.

Klagenævnet har for en måned siden annulleret statens aftale med både Kinnarps og Jesper Office, mens EFG Partner ikke er berørt af afgørelsen.

Hvis Staten ønsker at anke sagen, er det Økonomistyrelsen, der skal stå i spidsen for en sådan. Chefen for Indkøbssekretariatet i Økonomistyrelsen Martin Præstegaard bekræfter overfor dagbladet Børsen, at man efter afgørelsen har bedt samtlige statslige institutioner, kommuner og regioner om at holde igen med indkøb af inventar, indtil man har færdiggjort en juridisk vurdering af sagen. Denne udmelding omfatter også EFG Bondo, selvom de reelt ikke har fået annulleret deres aftale med staten.

Det forventes, at Økonomistyrelsen træffer en afgørelse om det næste træk i sagen inden for de næste to uger.

Labofa Munch har krævet 177.000 kr. til dækning af tilbudsomkostninger.

I juni måned afviste Konkurrencestyrelsen en klage fra Foreningen Dansk Møbelindustri på vegne af Labofa Munch over konkurrenceforvridende optræden i Danmark af Kinnarps og EFG Partner.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078