Palsgaard om blodrødt resultat: "Det tal er ikke så interessant"
En rekonstruktion førte i år til, at holdningselskabet i januar blev omdøbt til Palsgaard Spær. Det skete som et led i en rekonstruktion, som skulle videreføre det konkursramte Palsgaard med spærproduktion i Hampen i Midtjylland.
Interbuilds nye ejere købte aktiviteterne fra Palsgaard Gruppens konkursbo og videreførte dem i Interbuild, som blev i den anledning blev omdannet fra holding- til driftsselskab.
For første gang siden rekonstruktionen er det tidligere Interbuild – nu Palsgaard Spær A/S – kommet med et regnskab, og det afspejler et turbulent 2015.
Holger C. Hansen, som siden januar har været direktør, vil ikke løbe fra, at det er et helt reelt minus, som gør indhug i egenkapitalen. Men han påpeger, at det er et minus, som siger en masse om fortiden og meget lidt om nutiden.
- Så vi synes ikke, at det er tal, man kan bruge til noget. Vi er kommet godt i gang, og vi kan se sorte tal på bundlinjen nu, siger han til Wood Supply.
Han siger, at der mange gode grunde til, at Palsgaard er kommet positivt i gang. Overordnet betyder stemningen noget, mener han.
- Når man er i en situation, hvor man har en meget stor gæld og alting ser udsigtsløst ud, så dræner det en for energi. Nu har vi reduceret den gæld i det nye setup, og det frigiver en masse energi. Man kan nu se fremad, og man har pengene til at gøre det, man vil. Det gør samlet en forskel, siger han.
Taasinge Elementer med fabrik på sydsiden af Svendborgsund og i Hampen i Midtjylland var en del af krakkede Palsgaard Gruppen. Den del er blevet udskilt, og aktiviteterne er formelt ført videre i Tåsinge-fabrikkens gamle ejendomsselskab, Taasinge Ejendomsselskab ApS. Det er i dag et af tre selskaber som nu er ejet af de nye ejeres holdingselskab, AH Wood Invest.
Det tredje selskab, som AH Wood Invest tog ejerskab over i januar i år, er limtræsproducenten Lilleheden i Hirtshals, som dog ikke har en konkursbaggrund.