23948sdkhjf

Ikea: Kina-kommoder er ikke kaldt tilbage

Boligkæden fastslår, at der er tale om en misforståelse
Boligkæden Ikea har ikke trukket 1,7 million kommoder og skabe fra den såkaldte Malm-serie retur fra det kinesiske marked.

Det fastslår Ikea i Danmark i forbindelse med, at Wood Supply har bragt en artikel fra nyhedsbureauet Ritzau om kædens problemer på det kinesiske marked. Ifølge Ikea er der tale om en misforståelse:

- Ikea i Kina trækker ikke kommoderne tilbage og vil fortsat sælge dem. Der er i stedet tale om en sikkerhedskampagne, som også har kørt i Danmark - en kampagne, som skal oplyse kunderne om, at det er vigtigt at fastmontere kommoderne til væggen med de sikkerhedsbeslag, der følger med kommoderne.

- Det, der sandsynligvis har skabt forvirring, er, at de kinesiske myndigheder har bedt Ikea i Kina om at kalde overskriften i informationsmaterialet for et tilbagekald, men som sprogligt ikke har samme betydning som på andre markeder, lyder meldingen fra Ikea.

Møblerne er blevet kritiseret for at udgøre en fare for blandt andet børn, fordi de kan tippe og vælte forover.

I Nordamerika har Ikea taget konsekvensen og kaldt møblerne tilbage, men i andre dele af verden bliver problemet søgt løst ved at oplyse kunderne bedre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078