23948sdkhjf

Skills er grunden til at vi er her

Wood Supply kommenterer.

David Wedege er journalist og nyhedsredaktør for Wood Supply.

Det skulle være så let at betragte DM i Skills som blot et pudsigt ungdomstræf for skoleelever. Som noget, der sikkert er sjovt for de unge. Og færdig med det.

Men når de årlige mesterskaber i faglige færdigheder i disse dage finder sted i Aalborg og med flere træ- og møbelrelaterede discipliner - traditionen tro - så er der al mulig grund til at give et hep med og vise sin støtte.

Også for andet end høflighedens og gestussens skyld.

For hvis man ser, hvad der egentlig er præmissen for den produktion, som findes i Danmark i 2017, så er den i højeste grad baseret på know-how og hands-on.

Som en mangeårig aktør i vinduesbranchen bemærkede over for mig, så var det gået temmelig sølle med mange udflytningsprojekter til Østeuropa, han havde kendskab til.

Og årsag? Dygtighed. Kompetencer. Danske faguddannelser som maskinsnedker- og møbelsnedkeruddannelsen. De uddannelser kender man ikke mager til i alle lande.

Og nu har det nævenyttige opdrag til ungdommen i årtier været, at det var vigtigt at tage en uddannelse. Det er egentlig også rigtigt nok. Man glemmer bare at sige det vigtigste.

Det handler ikke bare om at få et stykke papir som var det en billet ind til lønnet arbejde og en tålelig tilværelse.

Det vigtige er, at man bliver dygtig. Glem målet om at bestå. Gå passioneret ind i det, du laver.

Så støt de unge, der i disse dage viser i Aalborg, at de vil være bedst. Det er det drive, som branchen skal leve af. DM i Skills er dermed kulturskabende og deltagerne er pioneerne.

Så tænk på Skills i disse dage og send et hep. Der er mange måder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079