23948sdkhjf

Knægt vinder FSC Danish Design Award

Vinderdesignet er let at masseproducere og kræver ikke noget teknologisk værktøj at fremstille.

63 design- og arkitektstuderende fra hele landet udstillede 9.-10. maj deres bud på fremtidens bæredygtige trædesigns hos Aller Media på Havneholmen i København.

45 designs blev efterfølgende vurderet af et professionelt dommerpanel. De innovative designs spændte fra byggeklodser og en førstehjælpskasse til et barbord.

Vinderen af den 11. udgave af FSC Danish Design Award blev Rikke Palmerston Christensen fra Arkitektskolen Aarhus med garderobemøblet Knægt.

- Knægt skiller sig ud med sin unikke, arkitektoniske formgivning og levende æstetik. Designet udmærker sig ved, ikke kun at være funktionelt men også designmæssigt gennemtænkt og udført til total perfektion, lød dommerpanelets begrundelse.

Let at masseproducere
Rikke Palmerston Christensen har i forbindelse med udformningen af Knægt tænkt ophæng og opbevaring ind i en kontinuerlig form. Konstruktionen er en simpel gentagelse af rundstokke, hvilket giver et let gennemskueligt design med referencer til en klassisk dansk designstil. Som et tvist er Knægt hængt op med en 5 mm tyk lædersnøre, som gør den dynamisk og levende.

- På grund af gentagelsen i designet er Knægt let at masseproducere og kræver ikke noget teknologisk værktøj at fremstille, fortæller ophavskvinden til Knægt Rikke Palmerston Christensen.

Tanken bag designet er derudover, at det er simpelt at pakke ned og hænge op, og det kan pakkes fladt, hvilket gør det bekvemt at transportere.

Trods det gennemtænkte design kommer det i nogen grad bag på designeren, at det netop var hende der løb med prisen.

- Jeg havde håber på at komme i top-10, men jeg havde slet ikke regnet med at vinde, siger Rikke Palmerston Chrsitensen.

Præmier ved FSC Design Award 2017
Vinderen af FSC Design Award 2017 blev altså Rikke Palmerston Christensen, og hun har med kåringen vundet en rejse til Honduras i efteråret 2017, sammen med Verdens Skove, hvor hun skal opleve landet og dets natur.

Rejsen byder blandt andet på en tur til en FSC-certificeret skov, et indblik i lokalt trædesign, samt et besøg hos de indfødte folk, hvor Rikke skal opleve, hvordan de lever i og af skoven. Rikke skal herudover lave en FSC-certificeret honduransk version af sit vinderdesign i lokale træarter i samarbejde med et lokalt værksted.

- Det bliver fuldstændig sindssygt at komme til Honduras på FSC Designrejse. Jeg har aldrig været i hverken Sydamerika eller Mellemamerika, så det bliver helt vildt. Det glæder jeg mig til,udtaler Rikke Palmerston Christensen.

”De deltagene viser sig fra deres bedste side”
Dommerne var dybt imponerede over både kvaliteten og graden af originalitet i de deltagende designs.

- De deltagende ved dette års FSC Design Award har virkelig vist sig fra deres bedste side, lød den første kommentar fra dommerpanelet.

Loa Dalgaard Worm, sekretariatsleder hos FSC Danmark, var glad for den store opbakning.

- Vi har lavet konkurrencen i 11 år, og vi kan se, hvordan tidligere deltagere bruger bæredygtige løsninger i deres designs, nu hvor de er færdiguddannede. Jeg håber naturligvis, at det også vil gøre sig gældende for dette års deltagere, for de er af imponerende høj kvalitet, siger Loa Dalgaard Worm.

Ud over FSC Design Award har Mad & Bolig ved samme event uddelt sin årlige Designpris. Den gik til Kristina Worm fra Arkitektskolen Aarhus med sit design Kvadratstolen. Ud over æren får Kristina også et interview i magasinet Mad & Bolig og en designlampe fra LeKlint

Dommerpanelet ved FSC Design Award 2017 bestod af:
  • Adam Holst Hoffbeck, vinder af FSC Design Award 2013.
  • Michael Kvist, medejer af Kvist Industries.
  • Gitte Willemoe Matzen, chef for FDB Møbler hos Coop Danmark A/S.
  • Kasper Foged Rasmussen, boligredaktør på Mad & Bolig.
  • Mads Arlien-Søborg, partner i trend- og designbureauet We Made It.
  • Simonne Gorju, interior design specialist ved IKEA Danmark
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078