23948sdkhjf

Dansk Møbelkontrol vil udvide aktiviteterne

Med afsæt i møbelindustriens strukturændringer har bestyrelsen i Dansk Møbelkontrol nu sat fokus på at udbrede kendskabet til organisationen som værdifuld sparringspartner.
Siden 1959 har Dansk Møbelkontrol (DMK) eksisteret med det formål at sikre den danske møbelindustris kunder imod møbler af uacceptabel kvalitet.

Ifølge Lars Andersen, direktør for Radius Møbler og bestyrelsesmedlem i DMK, er foreningens ydelser mindst ligeså relevante i dag som for 51 år siden.

Det skyldes ikke mindst, at mange virksomheder har outsourcet deres produktion og dermed står med et øget behov for viden om materialer, produkter og kvalitet:

- Det er let nok at få en billig pris, men får man også den rigtige kvalitet? Et tredje sæt øjne, i form af DMK-medlemskabet, har for mig være særdeles udbytterigt i forbindelse med at drive forretningen Radius Møbler, og det vil det helt sikkert også være for andre møbelfabrikanter, siger Lars Andersen.

Masser at tilbyde branchen
Radius Møbler, der producerer stole og borde til kontraktmarkedet, meldte sig for nylig ind i foreningen, hvor den samlede omsætning blandt medlemmerne pt. ligger på knap 2 mia. kroner.

Lars Andersen er sammen med den øvrige bestyrelse i gang med en indsats, der skal få møbelbranchen til igen at sætte fokus på foreningen og de fordele, der ligger i et medlemskab. DMK har nemlig en masse at tilbyde branchen, mener Radius-direktøren.

Målet er, at medlemmerne fremover skal intensivere informationen om DMK internt i deres virksomheder. Det skal bl.a. gøre salgsleddet bevidst om eksistensen og betydningen af medlemskabet og bringe denne viden videre til deres kunder.

Komplekse regelsæt kræver viden
Hos Radius Møbler er det den daglige drift, der er i fokus i hverdagen. Virksomheden har derfor hverken fuldtidsteknikere eller jurister ansat til at overvåge ændringer i lovgivning, standarder og mærkningskrav.

- Vi føler egentlig, at vi hele tiden har været ajour, og at vi besidder en stor faglig viden i virksomheden. Men i takt med, at krav og lovgivning hele tiden ændres og skærpes, har vi valgt at melde os ind i Dansk Møbelkontrol, forklarer Lars Andersen.

Han peger blandt andet på, at medlemmerne kan trække på opdateret viden og rådgivning i en lang række sammenhænge; herunder materialer, produktionsmetoder, prøvning af møbler, lovkrav og standarder.

Kontrol og sparring to gange årligt
Medlemmer af DMK forpligter sig til at efterleve et sæt krav til materialer, produktionsmetoder og produkter.

Kravene er sammenfattet i DMK´s Tekniske Protokol, som er baseret på danske håndværkstraditioner, og som revideres i takt med den teknologiske udvikling.

Der aflægges mindst to årlige besøg på medlemsvirksomhederne, hvor konsulenterne ikke kun ’kontrollerer’, at medlemmerne lever op til de relevante krav. Konsulentteamet, der pt. består af seks specialister, fungerer nemlig også som sparringspartner for virksomhederne.

Test og prøvninger
Som sikkerhed for, at medlemmernes produkter bliver testet korrekt, yder DMK også assistance ved forberedelse og gennemførelse af test efter gældende standarder.

Foreningen har i den forbindelse samarbejdsaftaler med akkrediterede nationale og internationale testcentre:

- På den måde er Dansk Møbelkontrol til stadighed en garanti for møbler af en upåklagelig kvalitet. Det kommer vores kunder til gode og i sidste ende os selv, slutter Lars Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062