Grøn forretningsmodel giver sorte tal på bunden
Udsmidning er et skældsord og den absolut sidste udvej for medarbejderne i 3R Kontor. Den aarhusianske møbelvirksomhed er centreret omkring cirkulær økonomi, og på to år har stifter Steffen Høgh dokumenteret, at forretningsmodellen ikke kun er godt for miljøet.
Det netop offentliggjorte årsregnskab for 2016 viser nemlig et resultat på næsten 800.000 kroner ud af en omsætning på 10,45 millioner kroner. Omsætningen er således vokset med 130 procent, mens indtjeningen er steget med 65 procent.
Samtidig er medarbejderstaben i perioden steget fra tre til 13.
- Vi har bevist, at vores forretningsmodel er solid og skaber vækst og indtjening. Mange ser CSR og miljøhensyn som en forhindring for succes, men der er masser af penge at tjene på cirkulær økonomi og genbrug, mener stifter og direktør i 3R Kontor, Steffen Høgh.
3R Kontor blev stiftet i 2015. Forretningsmodellen er baseret på køb af brugte kontormøbler direkte fra virksomheder. Herefter sætter firmaet møblerne professionelt i stand og sælger dem videre med rabatter på mellem 60 og 70 procent i forhold til nypriserne.
Overskudsmøbler, som ikke kan sælges, doneres til offentlige og private institutioner. Af CSR-rapporteringen fremgår det, at 3R Kontor i 2016 donerede 7.224 møbler, hvoraf den største enkeltstående donation var på 727 møbler til AOF Job og Dansk, der skulle undervise et rekordhøjt antal sprogskolekursister.
– Det er dyrt, dumt og miljøskadeligt at smide møbler ud. Særligt når hundredvis af foreninger, skoler og institutioner kan bruge de møbler, vi ikke kan sælge. Donationsnetværket er essentielt for os, da det økonomisk bedre kan betale sig at give møblerne væk. Samtidig gør vi en masse mennesker glade og påvirker miljøet positivt ved at mindske produktion og forbrug. Det er rent win-win-win, siger Steffen Høgh.