Sjællandsk havnebad af fossileret træ
- Det bliver et flot Kultur- og Havnebad, der løser de funktioner, som Frederikssund Ny Initiativråd og Frederikssund Kommune ønsker i et havnebad. Det bliver flot indpasset i naturen og nærområdet, det giver optimale rammer om vinterbadning og det giver byen et nyt mødested og vartegn.
Det siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen, efter at et enigt bedømmelsesudvalg har kåret Christensen og Co Arkitekter, Moe og Marianne Levinsen Landskab som vinder af konkurrencen om det havnebad, som en gruppe af frivillige siden 2013 har arbejdet på at realisere.
Kultur- og Havnebadet bliver bygget af bæredygtige materialer. Det får form som en cirkel, der flyder på fjorden, og det bliver bygget med fossileret træ, der falder flot ind i naturen, som omgiver havnebadet. Træet vil med tiden ændre sig, så det får en farve, der minder om sølv.
Inde i cirklen vil der være et badebassin og et svømmebassin. Der vil være solterrasser, udsigtsplatform, depotrum og rørebassiner med krabber og andre havdyr. Vinterbaderne kan glæde sig over, at der bliver en terrasse direkte ud til fjorden, hvorfra man kan springe i vandet og bagefter gå direkte i sauna eller ind i omklædningsrummene.
- Vi glæder os til at samarbejde med Frederikssund Kommune om et havnebad, der både er smukt og funktionelt for vinterbaderen og de mange sommergæster, siger Michael Christensen, kreativ direktør og grundlægger af Christensen & Co. Arkitekter.
Det forventes, at Kultur- og Havnebadet står færdig i sommeren 2019. Projektet er støttet A.P. Møller-fonden, der bidrager med 8,2 mio. kroner, mens Friluftsrådet har givet 0,3 mio. kroner. Byrådet i Frederikssund Kommune har afsat knap 8,3 mio. kroner i anlægsmidler til projektet.