23948sdkhjf

Specialløsning med 220 vinduespartier

Ordrup Gymnasiums fredede bygninger har fået en overhaling

Mens eleverne har holdt sommerferie fra Ordrup Gymnasium nord for København har bygningerne gennemgået en omfattende renovering. Håndværkere har udskiftet de i alt 220 vinduer, så lokalerne kunne stå klar, når de cirka 800 elever vendte tilbage til skolebænken. 

Gymnasiets vinduer var efterhånden så gamle og udtjente, at det resulterede i træk og kuldenedfald i klasselokalerne. Derfor skulle samtlige vinduer udskiftes med nye, der både giver bedre indeklima og bevarer gymnasiets næsten 150 år gamle udtryk. 

- Bygningen er nemlig bevaringsværdig, da den er blevet grundlagt i 1873 og opført med håndværksteknikker, der er meget tidstypiske for perioden. Derfor faldt valget på såkaldte koblede vinduer, da de er lavet med samme håndværk, som man brugte i 1800-tallet, siger bygningskonstruktør hos Tvede Rådgivende Ingeniører & Arkitekter, Mads Wernberg. 

220 vinduespartier - stort set ikke to løsninger er er ens
Tvede Rådgivende Ingeniører & Arkitekter er rådgiver på projektet og har sammen med Bøjsø Døre & Vinduer besluttet, hvordan vinduesløsningen skulle være for, at det færdige resultat blev så tæt på det oprindelige som muligt. 

- Til Ordrup Gymnasium har vi leveret specialløsninger, der er en tro kopi af det oprindelige udtryk. Det gælder blandt andet sprosse- og dannebrogsvinduer, hvor vi bevidst har produceret vinduer med forskellige glasmål mellem sprosserne, fordi det svarer til det tidligere udtryk, fortæller Tommy Borg, der er salgskonsulent hos Bøjsø Døre & Vinduer, som fortsætter:

Ud af de i alt 220 vinduespartier finder man således stort set heller ikke to løsninger, der er ens. Og det er meget atypisk for et stort projekt som dette.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11