23948sdkhjf

Kork-importør: - Endelig gør kommunerne noget

Det skaber både undren og glæde hos Kjeld Høholt, ejer af virksomheden Portocork, at Københavns Kommune 9. oktober kan indvie sin første kunstgræsbane med kork frem for gummigranulat.

Kjeld Høholt har nemlig gennem flere år råbt kommunerne op i et forsøg på at få dem til at anvende kork i kunstgræsbanerne, fordi det er mere bæredygtigt end gummi, der blandt andet leder tungmetaller ned i drænvandet.

Indtil nu har hans opråb dog været uden held. I alt har han været i kontakt med 15 kommuner for at overbevise dem om, at fodboldbaner med kork er vejen frem.

Kommunerne har virket positive, men tøver alligevel. Ingen af kommunerne har handlet på hans henvendelser.

Et spørgsmål om penge 
Kjeld Høholt tror, at kommunernes tøven skyldes økonomi:

- Det er lidt dyrere at bruge kork end gummi i kunstgræsbanerne, men det koster rigtig meget at rense et område igen efter, der har været en kunstgræsbane med gummi. Det glemmer man at tage med i beregningerne, siger han og henviser til, at en ansat hos Park og Vej i Viborg har oplyst ham om, at det kan koste op mod en million kroner at fjerne en kunstgræsbane med gummi.

Læs også:  Fremtidens fodboldbaner er lavet af kork

Korkleverandøren ser med bekymring på de mange kunstgræsbaner med gummi, der allerede findes rundt i landet. Han glæder sig dog over, at Københavns Kommune nu alligevel går foran i jagten på bæredygtige kunstbaner:  

- Det er godt, at man gør noget, men jeg tror, der kommer til at gå en årrække endnu, før gummigranulat gnerelt er skiftet ud med kork, siger han og håber på, at kommunen også fremover vil vælge bæredygtige løsninger til sine kunstgræsbaner.

Portocork har hovedsæde i Viborg og importerer kork fra Portugal til brug i alverdens produktioner - alt fra fodboldbaner til skabslåger og gulve.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08